NOVI GLAS

Bolnica “Sveti Vračevi” – “Kod nas nema radnika koji ne dolaze na posao, a primaju platu”

U ЈZU Bolnica Sveti Vračevi Bijeljina nema radnika koji ne dolaze na posao, a primaju platu ili bilo koju drugu finansijsku nadoknadu, kažu u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

– Prisustvo radnika na radnom mjestu svakodnevno se kontroliše poštujući odgovarajuće procedure. Evidencija radne prisutnosti se vrši na dnevnom i mjesečnom nivou u namjenski propisane obrasce, gdje se upisuju dnevni rad, noćni rad, dežurstva i pripravnost radnika, ali i broj dana privremene spriječenosti za rad za svakog radnika koji je na bolovanju – navodi se u saopštenju ove zdravstvene ustanove.

Ističu da su radnici Bolnice, koji su privremeno spriječeni za rad, dužni svoje odsustvo opravdati dostavljanjem izvještaja o privremenoj nesposobnosti za rad.

– Ovaj obrazac im izdaje porodični ljekar ili prvostepena komisija,a kontrolu nad profesionalnim radom ovih lica vrši Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske. Na osnovu dostavljenih obrazaca vrši se mjesečni obračun plate, a naša ustanova o tome redovno izvještava Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite, te je bilo koji oblik zloupotrebe nemoguć – ističe se u saopštenju.

 

 

 

(rtrs)

POSTANIMO PRIJATELJI