NOVI GLAS

Lopare nastavljaju staru praksu – Stipendije za osam najboljih studenata

Opština Lopare je i ove godine nastavila sa praksom stipendiranja studenata i nakon provedene konkursne procedure danas su potpisani ugovori sa redovnim studentima koji su dobili stipendije.

Jelena Lazić, student četvrte godine Farmaceutskog fakulteta u Tuzli, je izrazila zahvalnost opštinskoj upravi Lopare na dodjeli stipendije.

„To će mi pomoći oko obaveza u vezi sa studiranjem, plaćanjem stanarine i drugim potrebama, što se tiču nastavka školovanja“, rekla je Lazićeva.

Načelnik opštine Lopare Rado Savić je saopštio da su, nakon provedene konkursne procedure, potpisani ugovori sa osam redovnih studenata, koji su konkurisali na raspisani javni poziv za deset stipendija.

„Radi se o redovnim studentima sa dobrim prosjekom ocjena i mi smo već evo danas uplatili po četiri stipendije za njih osmoro, a preostale će ići na mjesečnom nivou“, naveo je Savić.

On je studentima koji su ostvrili pravo na stipendiju poželio uspješan tok i završetak studiranja i dodao da ove godine na listi stipendiranih dominiraju studenti medicine i farmacije.

 

 

 

NoviGlas

POSTANIMO PRIJATELJI