NOVI GLAS

“Avatar 2: Put vode” već nedjeljama najgledaniji film na svijetu! (VIDEO)

Avatar: Put vode” Džejmsa Kameruna predvodio je prodaju ulaznica u kinima šesti vikend zaredom, što ga čini prvim filmom koji je tako dugo vladao na vrhu kino blagajni nakon “Avatara” iz 2009. godine.

Walt Disney Co. “Put vode” dodao je 19.7 miliona dolara u američkim i kanadskim kinima tokom vikenda, prema procjenama studija u nedjelju. Njegova globalna ukupna zarada sada je premašila dvije milijarde dolara, što ga stavlja na šesto mjesto svih vremena i odmah ispred filma “Spider-Man: Nema puta kući”. Na američkom tržištu, “Put vode” iznosi do 598 miliona dolara.

Stalna snažna međunarodna prodaja (56.3 miliona dolara za vikend) pomogla je da se nastavak “Avatara” poveća na 2.024 milijarde dolara širom svijeta.

Prije godinu dana, “Spider-Man: Nema puta kući” takođe je bio na vrhu kino blagajni šest vikenda, ali je to učinio tokom sedam sedmica. Morate se vratiti na Kameronov izvorni “Avatar” da biste pronašli film koji je ostao broj 1 tako dugo.

(“Avatar” je u konačnici dostigao sedam sedmica.) Prije toga, jedini film u posljednjih 25 godina koji je uspio to postići bio je još jedan Kamerunov film: “Titanik” (1997.) bio je neporažen 15 sedmica.

 

 

 

(glassrpske)

POSTANIMO PRIJATELJI