NOVI GLAS

Kuća strave kao atrakcija za strance: Ibrahim iz Zenice iznajmljuje sobu u kojoj “ima duhova” (VIDEO)

Ibrahim Kargić iz Zenice, poznatiji kao šeret “Tata čaršija”, uveseljava ljude širom svijeta svojim šalama. Sada je smislio novu atrakciju i biznis. Kako tvrdi, u sobi u njegovoj kući niko nije spavao 50 godina zbog bojazni od duhova.

U svojoj kući Ibrahim ima sobu u kojoj niko nije spavao punih 50 godina jer se u njoj ukazuju duhovi. Međutim, kako Ibrahim kaže, sve je veći broj žena koje plaćaju da prenoće u toj prostoriji.

Od nekih je, dodaje, već uzeo avans i čeka hoće li se pojaviti da prenoće u sobi.

– Iz Slovenije se javila gospođa Bucka i tražila da noći u toj sobi. Poslao sam joj svoj devizni račun da uplati novce i kad god bude željela, može doći da prenoći. Čeka je pansion, VIP salon. Uplatila je 290 ebra. Međutim, kasnije mi se javila i rekla da se plaši i da se predomislila. Rekao sam joj da je to njena stvar i da para nema, otišle, isparile – priča Kargić u razgovoru sa novinarom Srećkom Stipovićem.

Ibrahim dodaje i da mu se javila žena iz Amerike te da je čeka da dođe za Božić.

– Šesto dolara babi vamo, još ću joj naložiti i bubnjić da se osjeća kao u starom vaktu. Možda se pojavi i duh, ali to ne mogu garantovati – govori Ibrahim.

Kargić je dobio i nove zube od svojih obožavaoca.

– Momak je gledao klipove, Jasmin Jupić iz Ševarlija je, ali ima biznis u Kanadi. Poslao mi je novce da napravim zube. Rekao sam zubaru: ‘Napravi mi zube ko u Šemse Suljaković’. Kad budem probavao zube, ponijeću stelje za tri marke i ako budem mogao žvakati, onda su dobri, ako ne budum mogao, što će mi, ja mogu tarhanu kušati i sa ovim koje imam. Jedva čekam da dobijem zube zbog ovih što mi obećavaju da ćemo ići kod Fehre na pečenje, u Mehorić na ribu. Sad će mi šećer otići na 50. Jedne pravim samo za izlaza – priča Ibrahim.

 

 

(mondo.ba)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .