NOVI GLAS

Đurđević za NoviGlas : “Amandmanima do dodatnog novca za penzionere, sport, udruženja i poljoprivredu”

Najvažnije tačke dnevnog reda koje će se naći pred odbornicima Skupštine grada Bijeljina na 17. sjednici gradskog parlamenta odnose se na gradski budžet, rekao je za NoviGlas Aleksandar Đurđević, predsjednik Skupštine grada.

 

S obzirom da je za sutra predviđeno i usvajanje rebalansa budžeta, Đurđević je istakao da će skupštinska većina usvojiti rebalans budžeta, ali sa korekcijama kroz amandmane.

“Korekcije će biti u nivou 2,5%, zanemarivi dio, ali ono što nije zanemarivo je ono što će se time postići. Planiramo izdvojiti 300 000 KM za jednokratnu pomoć penzionerima, koliko ćemo obezbijediti i za podsticaj poljoprivrede. Značajno ćemo podržati i sportske klubove, udruženja od opšteg interesa za grad i mnogo toga”, rekao je Đurđević.

Predsjednik gradskog parlamenta osvrnuo se i na polemiku koja se prethodnih dana vodi u javnosti, a vezano za plate zaposlenih u Gradskoj upravi.

“Skupštinska većina je postigla dogovor da se odobri određeno povećanej sredstava, 784 600 KM dodatno će biti obezbijeđeno pored već usvojenog budžeta za ovu godinu, tako da će ukupan iznos za plate iznositi nešto više od 11 miliona, što je više nego dovoljan iznos za plate”; istakao je Đurđević.

On je dodao da gradonačelnik krši zakon jer je, umjesto zakonom dozvoljenih 35, u Gradskoj upravi na određeno zaposleno blizu 120 radnika.

“Mi nećemo biti saučesnici gradonačelnika u kršenju zakona, ali nećemo radnike ostaviti bez plata”, rekao je Đurđević.

Đurđević je istakao da od odbornika, ali i ostalih učesnika sjednice očekuje dobronamjernost i konstitutivnu raspravu.

NoviGlas

POSTANIMO PRIJATELJI