NOVI GLAS

Bijeljina – Stevanović, Kosanović i Savić novi odbornici : SDS i PDP u sukobu interesa na čekanju

Na sjednici Skupštine grada Bijeljina sutra će biti samo jedan od pet novih odbornika koji će zamijeniti dosadašnje, rekao je danas predsjednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević.

“Ostavke je podnijelo pet odbornika, Miroslav Milovanović iz SNSD-a, Čedomir Stojanović iz Demosa, Milan Trninić iz Ujedinjene Srpske, Mirjana Orašanin iz SDS-a i Slaviša Marković iz PDP-a”, naveo je Đurđević.

Đurđević je naveo da je iz Centralne izborne komisije /CIK/ stigao sertifikat za Žiku Savića iz Demosa, koji će u odborničkim klupama zamijeniti Čedomira Stojanovića.

Prema njegovim riječima, pored Savića, novi odbornik iz SNSD-a će biti Rade Kosanović, iz Ujedinjene Srpske Branka Stevanović, dok se iz SDS-a i PDP-a još ne zna ko će biti novi odbornici.

“Oni koji su sljedeći na stranačkim listama imaju određene probleme sa preuzimanjem mandata jer su službenici u opštini ili direktori javnih preduzeća, gdje postoji sukob interesa, zbog čega nisu u mogućnosti da preuzmu mandate, pa ćemo vidjeti kako će se to odvijati”, rekao je Đurđević.

Ostali sertifikati se i dalje čekaju iz CIK-a.

Skupština grada Bijeljina biće održana sutra sa početkom u 10.00 časova, a na dnevnom redu su rebalans ovogodišnjeg budžeta i budžet za narednu godinu.

 

NoviGlas

 

POSTANIMO PRIJATELJI