NOVI GLAS

Bijeljina – Bolnica “Sveti Vračevi” potpisala Sporazum o saradnji sa dvije najveće klinike na Balkanu

Sporazumom o saradnji sa Institutom za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije i Univerzitetske dječije klinike “Tiršova” iz Beograda, Opšta bolnica u Bijeljini nastavlja praksu dobre saradnje sa zdravstvenim ustanovama u regionu.

Ugovorom o saradanji sa dvije najveće dječije klinike u regionu, obezbjeđuje se najkvalitetniji nivo zdravstvene zaštite za najmlađe pacijente koji se liječe u bijeljinskoj bolnici. Saradnja je definisana prvenstveno u oblasti hirurgije.

-Profesor Simić je eminentni dječiji hirurg koji se bavi plastičnom hirurgijom i koji operiše vrlo kompleksne mane i stanja iz domena plastične hirurgije – glave i vrata, što malo ko radi. Profesor Dučić operiše urođene mane, odnosno dječiji je hirurg i ortoped koji radi operacije koje niko ne radi ni u Banjaluci, čak ni u Sarajevu – rekao je Zlatko Maksimović, direktor ЈU Opšta bolnica “Sveti vračevi” Bijeljina.

Sporazumom je predviđeno da eminetni dječji hirurzi iz Beograda, obavljaju teže operacije u bijeljinskoj bolnici, ali i da učestvuju u edukaciji domaćih ljekara:

– Mi smo jedna duša, jedno tijelo, jedna država i tako se i osećamo kad dođemo ovde. Bijeljinska Bolnica koja je po značaju, uspješnosti, uslovima i kvalitetu odmah iza UKC-a u Srpskoj. Ne znam sve bolnice u BiH, ali znajući je, sigurno je da je i po tome u vrhu – naglasio je Radoje Simić, direktor Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije “Dr Vukan Čupić”.

Siniša Dučić, direktor Univerzitetske dječije klinike “Tiršova” iz Beograda, kaže da sarađuju sa Bolnicom u Bijeljini više od 20 godina.
– Pacijenti koji su upućeni na dječiju hirurgiju izuzetno su kompleksni. Kolega Lazić rješava većinu tih urođenih mana kod djece i urgentnih stanja i to radi besprijekorno – poručio je Dučić.

Doktor Mikajlo Lazić, specijalista pedijatrije i dječije hirurgije naveo je da bijeljinska bolnica i UKC u Banjaluci raspolažu i adekvatnim uslovima i stručnim kadrom, tako da se vrlo mali broj najmlađih pacijenata upućuju na liječenje u Srbiju. Rezultat je to, između ostalog, i dugogodišnje saradnje sa kolegama iz Beograda.

 

 

 

(rtrs)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .