NOVI GLAS

Piksi na udaru – Fudbalski savez “Kosova” tužio srpskog selektora FIFA

Fudbalski savez takozvanog Kosova podneo je žalbu FIFA zbog navodnih “teških uvreda od strane selektora reprezentacije Srbije” Dragana Stojkovića i “rasističkih postupaka srpskih navijača” tokom utakmice Srbije i Švajcarske na Svetskom prvenstvu.

U saopštenju FFK se navodi da je isticanje slogana sa političkim porukama protiv Albanaca moglo da se vidi i čuje tokom utakmice, a da su o tome navodno pisali svetski mediji.

“FFK je podneo žalbu FIFA sa neophodnim dokazima. FFK zahteva od FIFA istragu povodom ovog slučaja i traži da FS Srbije bude sankcionisan kako bi se jednom zauvek ovakva skandiranja sklonila sa fudbalskih stadiona i dogadjaja kao što je SP”, navodi se, između ostalog, u saopštenju FFK.

FFK podseća da je nedavno podneo žalbu FIFA i zbog isticanja zastave u svlačionici reprezentativaca Srbije, na kojoj je bila karta Kosova i Metohije u bojama srpske zastave sa natpisom “Nema predaje”. Srbija i Švajcarska su igrale na zatvaranju grupne faze Mundijala. Naša selekcija je poražena sa 3:2 i time završila turnir na poslednjem mestu grupe, uz jedan osvojen bod.

 

 

 

(Kurir)

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .