NOVI GLAS

Služen parastos za radnike RiTE Ugljevik poginule u Odbrambeno-otadžbinskom ratu

Danas je u krugu preduzeća RiTE Ugljevik služen parastos za četrdesetšest radnika Rudnika i termoelektrane koji su, kao borci Vojske Republike Srpske, poginuli u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.


Parastosu, koji se tradicionalno služi uoči Dana preduzeća i krsne slave Svetog Stefana Dečanskog, prisustvovali članovi Uprave RiTE Ugljevik, porodice palih boraca, kao i predstavnici opštine Ugljevik, policije i vojske.

Nakon parastosa, na spomenik palim borcima u krugu Preduzeća položeni su vijenci.

„RITE Ugljevik vodi kontinuiranu brigu o porodicama poginulih boraca koji su bili radnici našeg preduzeća. Od rata do danas 154 člana porodica poginulih boraca zasnovalo je radni odnos u RiTE Ugljevik. Sve porodice naših poginulih radnika stambeno su zbrinute, a njihova djeca su stipendirana tokom školovanja“, izjavio je Slobodan Marković, izvršni direktor za opšte i pravne poslove u RiTE Ugljevik.

„Dan preduzeća se obilježava 24. novembra, jer je 1995. godine, samo tri dana nakon potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, preduzeće RiTE Ugljevik ponovo pokrenulo proizvodnju“, dodao je Marković.

 

 

NoviGlas

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .