NOVI GLAS

Treći dan Mundijala – Mesi izlazi na teren, Francuska počinje odbranu titule

Trećeg dana na 22. fudbalskom Mundijalu igraju se mečevi u grupama C i D.

Program počinje duelom između Argentine i Saudijske Arabije, na “Lusail stadionu” (11.00) – Lionel Mesi igra svoje posljednje Svjetsko prvenstvo, a “gaučosi” su apsolutni favoriti protiv azijske selekcije.

Argentinci važi za jednog od favorita za osvajanje Mundijala u Kataru i već u prvoj utakmici na turniru, u okviru Grupe C, moraju da pokažu da su spremni za najveće domete.

U okviru iste grupe, od 17.00 časova, igraju Meksiko i Poljska na “974 stadionu”.

Predvođeni Robertom Levandovskim, jednim od najboljih napadača današnjice, Poljaci žele da pokažu da nisu samo dobra ekipa, već da mogu da se umiješaju u borbu za najviši plasman.

Meksiko je tradicionalno neugodan rival, a ekipa iz Centralne Amerike često je u prošlosti umjela da pomrsi račune favoritima.

Od 14.00 časova počinje takmičenje u Grupi D – Danska je veliki favorit protiv Tunisa na “Obrazovnom gradskom stadionu”, a Eriksen i ekipa su, uz trikolore, favoriti za plasman u osminu finala.

Posljednju utakmicu dana igraju Francuska i Australija (20.00) na stadionu “Al DŽanub” – “trikolori” počinju odbranu titule šampiona osvojene prije četiri godine u Rusiji, a, uprkos odsustvu najboljeg fudbalera svijeta Karima Benzeme, ekipa Didijea Dešana je veliki favorit.

 

 

 

(rts.rs)

POSTANIMO PRIJATELJI