NOVI GLAS

Svestrana, talentovana, ambiciozna – Upoznajte Nedu iz Bijeljine, djevojku za koju ne postoji nemoguće (FOTO)

Svestrana, talentovana i ambiciozna – tako bi se u najkraćem mogla opisati Neda Marjanović iz Bijeljine. Ova 31godišnja mlada žena ima mnogo talenata, a za NoviGlas ispričala je svoju priču. 

Iako je po zanimanju profesor razredne nastave, dijapazon Nedinih interesovanja je mnogo širi od njene profesije.

U vrtiću “Petar Pan” radi kao učiteljica u produženom boravku, a uz to, jedan je od predavača u “Tinkerlab” laboratoriji za male naučnike.

 “Smatram da me je posao sam izabrao. Iako sam inicijalno imala druge planove u svom životu, jer sam završila srednju Tehničku školu (saobraćajni tehničar), dalji put usmjerio me na Pedagoški fakultet. Cijeli život sam okružena djecom i zaštitnički sam se ophodila prema njima. A onda sam postala tetka i tu se skroz promijenio pogled na sve (smijeh). Istinsko je zadovoljstvo raditi sa djecom – nijedan dan nije isti, oni te i umore i razvesele. Ali na kraju dana, sve to vrijedi, jer činimo sve da postanu dobri ljudi”, započinje priču za NoviGlas Neda.

“Pjesmo moja…”

Kada napusti učionicu, Neda uzima mikrofon i staje na scenu. Značajan dio njenog života je pjevanje i etno – muzika. SKUD “Semberija” je, kako kaže za NoviGlas, njena druga kuća.

“Bavim se etno pjevanjem vec 15 godina, aktivno u SKUD-u “Semberija” i tu se hranim energijom. Počelo je tako što sam išla sa prijateljima na probe folklora, da im pravim društvo. Iako nikada počela sa igranjem, zavoljela sam pjesmu. Muzika je cijeli život u meni ali sam se najviše pronašla u etno muzici”, priča nam Neda.

Kao solista je nastupala na brojnim događajima i manifestacijama u Bijeljini, ali i mnogo šire.

“Može se reći da sam pjesmom obišla svijet. Kroz SKUD “Semberija” stekla sam brojne prijatelje, putovala na mjesta na kojima do tada nisam bila, sazrela sam i dodatno izgradila sebe. Neki od najsrećnijih trenutaka u životu vezani su upravo za muziku”.

Humanitarni rad

Pored rada sa djecom i muzike, Neda je značajan dio svog vremena posvećivala i humanitarnom radu.

“Ranije sam bila aktivna u raznim organizacijama kao što su “Pomoć za mladi život”. Ipak, mora priznati da zbog posla sada nemam baš mnogo vremena za putovanja i tu vrstu posvećenosti i ovom segmentu, ali se trudim da nađem vremena i podržim humanitarne akcije”.

Želje i snovi

Na pitanje šta bi joj rekla šestogodišnja Neda kada bi mogla da je vidi, odgovara :

“Ona i danas živi u meni. I dalje sam nasmijana, razigrana. Još uvijek sam radoznala, samo što se to usmjerilo na druge stvari. Bila bi srećna, još samo da velika Neda nađe malo više vremena za sebe (osmijeh).”

Ova svestrana mlada žena pred sebe je postavila još mnogo ciljeva.

“Imam mnogo želja i planova. Prvenstveno, želim malo više da se posvetim sebi. Takođe, već duže vrjieme imam želju da kroz pravljenje raznih dekoracija za vjenčanja ispoljim i tu svoju kreativnu stranu. Ali ipak, jedna od najvećih želja mi je da konačno održim svoj prvi solistički koncert etno – muzike”, kaže za kraj Neda.

 

 

NoviGlas

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .