NOVI GLAS

Bijeljina – Potpisan ugovor između Eparhije i Grada o zakupu objekta za novi vrtić

Episkop zvorničko-tuzlanski Fotije i gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović danas su potpisali ugovor o desetogodišnjem zakupu objekta pored Saborne crkve u Bijeljini za potrebe Javne ustanove Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“.

Novi vrtić će nositi ime „Đurđevak“, a zauzimaće površinu od 943 metra kvadratna, uz pripadajuća 1567 metra kvadratna okolnog zemljišta.

Opremanje vrtića izvršiće Grad Bijeljina, a najkasnije do početka naredne školske godine ovaj prostor će postati mjesto za vaspitavanje i obrazovanje preko dvije stotine mališana predškolskog uzrasta.

– Svi smo svjedoci da postoje liste čekanja na upis u „Čika Jovu“, što naši najmlađi sugrađani ne zaslužuju, kao ni njihove porodice. Ovo je veliki dan za naš grad i dugujemo veliku zahvalnost episkopu Fotiju i Eparhiji zvorničko-tuzlanskoj, jer su nam pomogli da riješimo problem nedovoljno mjesta za djecu u najvećem vrtiću u Bijeljini. Objekat koji smo zakupili u potpunosti odgovara potrebama vrtića i sigurni smo da će u njemu djeca i vaspitači biti zadovoljni uslovima – izrazio je očekivanje gradonačelnik Petrović.

 

 

 

NoviGlas

POSTANIMO PRIJATELJI