NOVI GLAS

Da li će biti štrajka – Sutra sastanak Uprave RiTE Ugljevik i Sindikata

Uprava Rudnika i Termoelektrane /RiTE/ “Ugljevik” sastaće se sutra sa Sindikalnim odborom preduzeća da bi pokušali naći rješenje u vezi sa sindikalnom najavom bi 28. novembra zaposleni mogli da stupe u štrajk upozorenja ukoliko se ne ispune njihovi zahtjevi za povećanje cijene rada, odnosno plata, rekao je Srni izvršni direktor za opšte i pravne poslove RiTE Slobodan Marković.

“Mi sutra imamo sastanak sa Sindikalnim odborom i idemo u susret tom problemu”, najavio je Marković i ocijenio da je legitimno pravo radnika i sindikata da traže povećanje plata.

On je istakao da su plate u “Elektroprivredi” planske i to je nešto što ne zavisi samo od uprave RiTE “Ugljevik”, nego od cijelog sistema elektroprivrede, gdje je cijena rada jedinstvena.

“Nadamo se da štrajka neće biti i da će dogovor biti postignut prije 28. novembra”, rekao je Marković i potvrdio da je uprava dobila odluku sindikata o omgućem štrajku upozorenja.

On kaže da će na sutrašnjem sastanku Uprave i Sindikata preduzeća biti riječi o tome da se, u slučaju da bude štrajka, organizuje minimum uslova rada RiTE.

“Mi smo preduzeće od javnog interesa i ne smijemo nijednog trenutka dovesti u pitanje našu osnovnu djelatnost, proizvodnju uglja i električne energije za Republiku Srpsku”, naveo je Marković.

Zaposleni u RiTE “Gacko” održali su danas polučasovni štrajk upozorenja, bez prekidanja proizvodnje, tražeći povećanje plata.

“Od ponedjeljka, 28. novembra, kreću zajedničke aktivnosti RiTE `Gacko` i `Uglevik` koje će voditi ka obustavama proizvodnje onako kako je to zakon propisao, imamo pravo na smanjenje proizvodnje za 20 odsto”, rekao je predsjednik Sindikata RiTE “Gacko” Željko Tepavčević.

 

 

 

(srna)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .