NOVI GLAS

Vukanović: “Neću da mi režim nameće vozača i sekretaricu”

Od završetka rata u Narodnoj skupštini Republike Srpske svaki poslanički klub imao je pravo da koristi prostorije, te vozača i sekretaricu koji će biti na usluzi poslanicima u Klubu. Pravilo je da šef Kluba poslanika angažuje vozača iz svog mjesta boravka, ali nakon što je Lista za pravdu i red na izborima dobila podršku naroda i ima Klub u Narodnoj skupštini Republike Srpske, sekretar pokušava da nametne novo pravilo da on određuje ko će biti sekretarica i vozač u našem Klubu, i to pravda viškom zaposlenih, objavio je na svom blogu Nebojša Vukanović, poslanik u NSRS i lider Liste za pravdu i red.

– Čitav život sam bez vozača i sekretarice, i naravno da mogu funkcionisati i dalje bez njihove asistencije, ali ne želim da mi režim određuje i nameće svoje ljude da ni budu vozač ili sekretarica, jer je jasno da me i ovako motre u stopu a onda bi znali unaprijed šta smjeram i gdje sam krenuo. Takođe, nedopustivo je da prvi put kada imam priliku da pomognem nekog od saboraca i obezbjedim neki posao, na određeno vrijeme dok traje mandat, da to ustupim režimu, koji je zaposlio desetine hiljada aktivista, pa hoće da otmu i dvije pozicije koje sam dobio, i to kao posledica 10 godine krvavog rada i borbe, brojnih padova i odricanja.

Ne mogu ja ispaštati i plaćati jer je režim natrpao prekobrojni broj radnika, i neću pristati na bilo kakve ucjene i pritiske, i neću da budem jedini izuzetak u 30 godina postojanja Narodne skupštine Republike Srpske, jer najbliži saradnici moraju biti ljudi od povjerenja, a ne nametnuti kadrovi političkih protivnika.

U Trebinju Klub za pravdu i red nije dobio na korištenje prostorije, jer navodno nema prostora a ima za sve ostale, odbornici nemaju naknade, jedini u Srpskoj rade volonterski, i jasna je namjera da se uguši i onemogući opozicioni rad i djelovanje – zaključio je Vukanović.

 

 

 

(banjaluka.net)

POSTANIMO PRIJATELJI