NOVI GLAS

Bilo im je samo 20 godina – Priča o braći koji su zajedno rođeni, zajedno i stradali (FOTO)

Blizanci Goran i Zoran rođeni su 1974. godine u Slavonskom Brodu. Rat u Hrvatskoj, dočekao ih je u srednjoj školi, tačnije završili su treću godinu.

Slavonski Brod je većinski bio nastanjen Hrvatima, pa su Goran i Zoran, morali da pobjegnu u Inđiju, gdje su završili četvrtu godinu.

Nakon srednje škole, služili su kao artiljerci vojni rok u Somboru i Prištini. Zbog izuzetne spretnosti i obučenosti, iz Vojske Jugoslavije prelaze u Srpsku Vojsku Krajine, gdje su obučavali starije borce kako da rukuju minobacačima.

Nakon uspješno obavljenog zadatka, komanda brigade ih šalje u Banjaluku na doškolovanje za oficire, prenosi Blic.

Pred sam kraj njihovog školovanja, počela je ofanziva Petog muslimanskog korpusa Armije BiH na Bihaćkom ratištu i cijeli školski centar tamo je upućen, kako bi se zaustavilo napredovanje protivničke vojske. U ratnu zonu otišli su 29. oktobra 1994. godine i toga dana položili svoje živote na stubu otadžbine. Rođeni su zajedno, odrastali zajedno i poginuli zajedno!

Jedan pored drugog. Bilo im je samo 20 godina. Ostaće upamćeni kao jedne od hiljade žrtava ratnog ludila koje je zauvijek obilježilo naš region.

 

 

 

(srpskainfo)

POSTANIMO PRIJATELJI