NOVI GLAS

Dvorovi – Učenici ponovo imaju “Domaćinstvo” : “Praviće pite, ušivati dugmad, slagati odjeću…”(FOTO)

JU Osnovna škola “Dvorovi” u Dvorovima i ove školske godine uvela je nekada popularni predmet “Domaćinstvo” kao vid fakultativne nastave. Kako navode iz ove škole, učenici su već na prvom času pokazali kretaivnost i maštovitost.


Kako navode iz ove škole, domaćinstvo omogućava učenicima usvajanje praktičnih znanja i aktivnosti koje će primjenjivati u svakodnevnom životu, a ovaj predmet kao vid fakultativne nastave vodiće učiteljice Dijana Novaković i Sanja Simeunović.

“Tu mislimo na razvijanje praktičnih i kreativnih vještina za posluživanje hrane, te kulturnih navika prilikom uzimanja hrane, kao i njegovanje kulture zdrave ishrane. Pored toga, razviće i usavršiti motoričke sposobnosti , odgovornost, samopouzdanje kao i kvalitetnu saradnju kroz grupni i individualni rad. Predmet je namijenjen svim zainteresovanim učenicima četvrtog, petog i šestog razreda”, navode iz ove škole. 

Na prvom času su naši đaci pokazali svoju kreativnost i maštovitost u pravljenju voćnih salata.

“Dobro su se zabavili i pojeli zdrav obrok. U narednom periodu učenici će pripremati kompote od različitog voća, cijeđene sokove, slatku pitu od jabuka, zatim praviće tradicionalne srpske salate za jesen i zimu, ušivati dugmad, vesti goblene, slagati garderobu, učiti srpski tradicionalni vez, heklanje , pletenje i mnoge druge praktične vještine i znanja neophodna za život”, navode iz JU OŠ “Dvorovi”.

 

 

 

NoviGlas

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .