NOVI GLAS

Bijeljina – Veliki gest malih sugrađana: Dječija nedjelja na Gradskom trgu (FOTO)

U okviru ovogodišnjeg obilježavanja Dječje nedjelje, na Gradskom trgu u Bijeljini mališani vrtićkog uzrasta organizovali su, uz pomoć svojih vaspitača, prodajnu izložbu proizvoda od recikliranog materijala koje su sami napravili.

Današnju izložbu pripremila su djeca iz vrtića „Čika Jova Zmaj“, a podršku na Trgu su im pružili i drugari iz Predškolske ustanove „Dragan i Zoran“.

Najmlađim sugrađanima se ove godine pridružio i gradonačelnik LJubiša Petrović sa saradnicima, a oni su mu pojasnili da tradicionalno, svake godine, organizuju prodaju onoga što sami naprave u vrtiću, te da će novac od prodaje otići u humanitarne svrhe.

Direktor vrtića „Čika Jova Zmaj“, Slaviša Vujanović, pojasnio je da se u ovoj ustanovi bave humanitarnim aktivnost tokom cijele godine, a ne samo tokom Dječje nedjelje – djeca svoje radove izlažu u holu vrtića i ostavljaju mogućnost roditeljima da ih kupe po simboličnoj cijeni.

Uz zahvalnost roditeljima koji su kupili najveći dio izloženih predmeta, odnosno radova, Vujanović je naveo da odluku kome će novac biti proslijeđen donose Stručno vijeće i Savjet roditelja.

 

 

NoviGlas

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .