NOVI GLAS

Ljubiša Petrović: “Odlazimo u Banjaluku u narodne proteste” (VIDEO)

“Odlazimo u Banjaluku u narodne proteste protiv izborne krađe koja se dogodila 2. oktobra.  Idemo na mirne proteste bez bilo kakvih provokacija. Mi samo hoćemo i istrajaćemo da se sami glasački listići prebroje na fer i pošten način”, rekao je danas LJubiša Petrović, gradonačelnik Bijeljine, prije organizovanog odlaska na proteste u Banjaluku.

On je dodao da uz takav izborni proces, niko ne treba da bude u strahu od bilo kakvih rezultata.

“Mi želimo i ovom prilikom da se zahvalimo i policijskoj upravi koja nas je kontrolisala na ovako podoban način. Da su kontrolisali tako sve druge prethodne stvari, ne bi bilo osnova sumnje za izvršenje mnogih krivičnih djela na području i Bijeljine i Republike Srpske. Ali i to istovremeno govori u kojem strahu i kom grču se nalazi aktuelni režim kojem je došao kraj”, rekao je Petrović.

“Dakle, insistiramo samo na mirnim protestima, na prebrojavanju fer poštenom u onim svim lokalnim zajednicama, gradovima i opštinama u kojima je došlo do izborne krađe i naravno da ćemo u tom samom procesu istrajati do kraja i zajedno sa narodom na fer i demokratski način izboriti se za narodnu pobjedu koja se dogodila 2. oktobra i za pobjedu naše predsjednice Jelene Trivić”, dodao je on. 

“Samo neka bude fer, neka bude pošteno, i onaj ko je na ispravnom putu on ne treba da se plaši ponovnog prebrojavanja. Vidimo da se mnogi plaše ponovnog prebrojavanja. Vidim da govore o nekim izbornim krađama, a ne smiju da pokažu ni jedan dokument. Pored nepokazivanja tog dokumenta, niko neće ni da podnese ni jednu krivičnu prijavu”, konstatuje Petrović.

“Gospodo draga, ako imate bilo kakve informacije, bilo kakva saznanja o izbornim krađama, prevarama, podnosite te krivične prijave, a mi idemo u borbu za slobodu, za odbranu narodne volje, i sve ono što se podrazumijeva da fer izborni proces, koji nije bio takav 2. oktobra , kada je došlo do masovnih krađa, do masovne manipulacije, da se izborimo protiv toga. I za slobodu, i slobodu govora i narodnu slobodu, i za demokratičnost i za našu borbu za Republiku Srpsku”, zaključuje gradonačelnik Bijeljine.

 

 

 

NoviGlas

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .