NOVI GLAS

Đurđević : Bijeljina nije ničiji “bastion”, nego slobodan grad

Član Glavnog odbora SNSD iz Bijeljine Aleksandar Đurđević istakao je da rezultati izbora od 2. oktobra pokazuju da Bijeljina nije ničiji ,,bastion“ pogotovu ne SDS, kako to tvrdi ,,virtuelni gradonačelnik“, nego slobodan grad otvoren za sve ljude koji žele napredak Semberije.

Đurđević je upozorio i na opasnost da pojedinci, nezadovoljni ličnim neuspjehom na izborima, pokušavaju gurnuti čitavo društvo u nestabilnost i neizvjesnost.

U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima izrazio je i sumnju da je opozicija i prije izbora imala „pripremljen scenario za prekrajanje volje naroda“ na uličnim protestima.

„Ono što ih je omelo u tom scenariju jeste ubjedljiva pobjeda volje Republike Srpske. Tako, za srpskog člana Predsjedništva BiH SNSD ima oko 100 000 glasova prednosti. Za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH oko 150 000, a za Narodnu skupštinu Republike Srpske oko 100 000 glasova. Ukupno SNSD ima više glasova nego što je dobila čitava opozicija zajedno. To je dokaz da su potučeni do nogu i da je narod odbacio njihove politike“ istakao je Đurđević.

Ako se pogledaju ovi rezultati onda se, kaže Đurđević, jasno vidi da „ne postoji matematika“ kojom bi se rezultati mogli tako prekrojiti da kandidat Jelena Trivić dobije više glasova od Milorada Dodika, budućeg predsjednika Republike Srpske i ugroziti njegova prednost od oko 30 000 glasova.

“Vrlo je opasna i teza opozicije da samo oni predstavljaju narod, jer na taj način prizivaju podjele i sukobe u Republici Srpskoj. Po toj tezi, oni koji su glasali za njih su narod, a svi koji nisu, i kojih je daleko više u Republici Srpskoj su – nešto drugo?!“ upozorio je Đurđević

I ove, ali i kvalifikacije o nekakvim ,,bastionima“ su neodgovorne i građani su pokazali šta misle o njima.

„U navodnom “bastionu SDS,” kako Bijeljinu naziva samozvani ,,narodni gradonačelnik” lista SNSD je dobila povjerenje 5 000 građana više u odnosu na listu koju je predvodio baš Petrović. Kandidat SNSD Željka Cvijanović imala je 5000 glasova više od kandidata i predsjednika SDS Mirka Šarovića. SNSD je više nego ubjedljivo dobio povjerenje građana na 3 od 4 nivoa vlasti. O kakvom onda “bastionu” govori Petrović i od čega se uopšte brani? Od volje naroda?“ upitao je Đurđević.

Kada su u pitanju zahtjevi za ponavljanjem izbora, Đurđević je poručio opoziciji da prihvate da su građani rekli svoje mišljenje i da je najbolje da „budu strpljivi i preispitaju greške, jer će za četiri godine ponovo imati priliku da ponude svoje politike na vagu naroda“.

 

NoviGlas

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .