NOVI GLAS

Ilon Mask konačno predstavio svog humanoidnog robota – “Optimus” pozdravio svijet (VIDEO)

Direktor Tesle Ilon Mask pokazao je prototip humanoidnog robota “Optimus”, predviđajući da će proizvođač električnih vozila moći da proizvede milione primjeraka i prodaje ih za manje od 20.000 dolara, što iznosi manje od trećine cijena modela Y.

Imamo još mnogo posla da poboljšamo Optimus – rekao je Mask na predstavljanju robota u Teslinoj kancelariji u Palo Altu u Kaliforniji, prenosi Rojters.

On je rekao da očekuje da će kompanija biti spremna da prima porudžbine za “Optimusa” za tri do pet godina.

Prototip modela za koji je Tesla naveo da je razvijen u februaru izašao je da mahne okupljenima, a tom prilikom prikazan je i video o tome kako radi jednostavne zadatke, kao što su zalivanje biljaka i nošenje kutija.

Tim je izbacio robota na kolicima koji je težak 73 kilograma, a Mask je rekao da se nada da će robot uskoro moći da hoda.

– Nije bio sasvim spreman za hodanje, ali mislim da će se to riješiti za nekoliko nedjelja – izjavio je Mask.

Rekao je da postojećim humanoidnim robotima “nedostaje mozak” – i sposobnost da sami rješavaju probleme. Nasuprot tome, Optimus bi bio “ekstremno sposoban robot” i Tesla namjerava da proizvede milione njih.

Za razliku od drugih proizvođača, Tesla vidi tržišnu priliku u proizvodnji robota za masovno tržište koji bi mogli da se koriste u fabričkom radu, prenosi Telegraf.

 

 

(srpskainfo)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .