NOVI GLAS

Bijeljina – Petrović uputio čestitke povodom Dana grada

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović građanima je čestitao Dan grada, i naveo da mu je srce puno jer će, upravo na njegov prijedlog, najviše priznanje biti uručeno episkopu Fotiju.

“Bijeljinke i Bijeljinci, srećan nam svima Dan grada! Ove godine kao gradonačelnik predložio sam našeg preosvećenog episkopa zvorničko-tuzlanskog gospodina Fotija za najznačajnije priznanje koje naš grad dodeljuje – Povelju grada Bijeljina. Moj prijedlog je prihvaćen od strane Skupštine grada i srce mi je puno jer će na današnjoj Svečanoj sjednici našem duhovnom pastiru, čuvaru našeg grada, biti uručeno najviše priznanje”, naveo je Petrović na svom fejsbuk nalogu i dodao:

“Od trenutka stupanja na dužnost gradonačelnika imao sam više susreta, razgovora i dogovora sa našim preosvećenim Vladikom i svaki put iznova i iznova sam se uvjeravao da mi, kao čuvara grada, eparhije i naroda imamo Božijeg čovjeka i eruditu! Svaki naš susret i razgovor za moje saradnike i mene lično bili su kako duhovni lijek za sve nas tako i blagodat za našu Bijeljinu!

Blagoslov za rekonstrukciju Ulice patrijarha Pavla iako je to otežalo funkcionisanje Eparhije u pojedinim segmentima, ustupanje prostorija Eparhije za dodatne prostorije vrtića Čika Jova Zmaj, blagoslov Eparhije za početak pokretanja rješavanja imovinsko-pravnih odnosa na lokalitetu kuće Magdalene Živanović (većinski vlasnik ovog djela je naša Eparhija), i još nebrojeno primjera…Mudri savjeti, iskrena podrška, riječi utjehe i ohrabrenja kada je bilo najteže, očinski i odnos pun poštovanja. Svaka liturgija i svaka izgovorena besjeda bile su duhovni lijek!”

Gradonačelnik je još dodao:

“Bijeljina i naš narod su srećni, preosvećeni Vladiko, što ste naš čuvar, duhovni pastir, mudrac, otac, Božiji čovjek koji korača našim ulicama!
Budemo li pratili stope našeg vladike nećemo pogriješiti, budemo li slušali riječi našeg episkopa ne možemo biti u krivu, budemo li živjeli po Božijoj promisli koju propovjeda naš duhovni pastir i čuvar, nadajmo se Carstvu nebeskom! Na mnogaja ljeta naš Preosvećeni vladiko i od srca čestitam!

 

 

 

(rtvbn)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .