NOVI GLAS

Đurđević : U nedjelju koncert Dušana Sekulića – poklon Skupštine grada sugrađanima (VIDEO)

 Koncert svjetskog virtuoza na harmonici Dušana Sekulića sa bendom biće održan u nedjelju, 25. septembra, u Bijeljini i poklon je Skupštine grada sugrađanima za Dan grada, najavio je danas predsjednik gradskog parlamenta Aleksandar Đurđević.

“Domaći umjetnici poput Sekulića slavni su u svijetu, a manje su prepoznati u svom gradu i želimo to da promijenimo, ovaj poklon koncert Skupštine grada sugrađanima je jedan od načina za to”, rekao je Đurđević novinarima.

On je istakao da je Sekulić ponos Bijeljine i dodao da će na koncertu nastupiti i drugi umjetnici iz grada.

Đurđević je naveo da su karte za koncert besplatne, a spektakl koji umjetnik najavljuje biće održan u Centru za kulturu “Semberija” sa početkom u 20.00 časova.

U najavi koncerta, Sekulić je rekao da dugo nije sa bendom nastupao u Bijeljini i da se raduju novom susretu sa publikom u svom gradu.

Sekulić je rekao da su svi učesnici koncerta iz Bijeljine i da će na repertoaru biti raznih stilova muzike, uz obrade narodnih i stranih pjesama, na sceni za koju je naveo da je možda najbolje pripremljena do sada.

Bijeljina obilježava 24. septembar kao Dan grada u znak sjećanja na datum kada je 1943. godine prvi put oslobođena u Drugom svjetskom ratu.

 

 

(srna)

POSTANIMO PRIJATELJI