NOVI GLAS

Stanišić pita Zoru Vidović: “Otkud nam građani sa niskim primanjima nakon 16 godina SNSD vlasti?”

“Ministarka Vidović najavila novčanu pomoć i za građane sa niskim primanjima” jedna je od najzanimljivijih stvari koje smo pročitali u posljednje vrijeme. Evo ja je javno pitam – kako je moguće da su nakon 16 godina njihove vlasti primanja i dalje niska, kad stalno priča o fiskalnoj stabilnosti? Kako je moguće da svakog izbornog septembra gase neku vatru među siromašnim sugrađanima, a istovremeno pričaju o velikoj stabilnosti?”

Ovo je upitao Miloš Stanišić, kandidat PDP za Parlamentarnu skupštinu BiH, podsjećajući ministarku Vidović na sastanak u Vladi Republike Srpske, kad je Udruženje ugostitelja tražilo da doprinosi na platu do 1.500KM budu kao za minimalac, kad je ona to kategorično odbila.

„Lično sam bio na sastanku, jer smo izračunali da bi time riješili sivu zonu, povećali plate radnicima, radnici bi bili kreditno sposobniji, a priliv novca u budžet bi bio veći. Ovako država koju vodi i Zora Vidović to ne dozvoljava, privednici i dalje imaju ogromne namete, zbog čega radnik na kraju trpi“, rekao je Stanišić.

Očigledno je, kaže Stanišić, da im je cilj da imaju siromašne građane i građane sa niskim primanjima, jer je zgodno pred izbore ugasiti vatru i kupiti poneki glas.

 

 

 

NoviGlas

POSTANIMO PRIJATELJI