NOVI GLAS

Dr Želimir Nešković kuma slave hrama u Mačkovcu

U Mačkovačkoj crkvi služena je liturgija povodom krsne slave Male Gospojine – Rođenja Presvete Bogorodice, praznika kojem je hram posvećen.

Liturgiju su služili sveštenici mačkovački i loparske parohije predvođeni protojerej-stavroforom Stevom Jovićem i protojerej-stavroforom Dragomirom Lazarevićem, koji su donedavno službovali u navedenim parohijama.

Direktor Doma zdravlja Lopare Želimir Nešković izrazio zadovoljstvo što mu je pripala čast da bude kum krsne slave crkve u Mačkovcu.

„Srpska pravoslavna crkva i srpska pravoslavna vjera su sačuvali srpski narod u Republici Srpskoj i na Majevici. Naši sveštenici se trude da duhovno okupljaju naš narod i hvala im na tome, Majevica je uvijek bila u pravoslavnom duhu“, naveo je Nešković.

U molitvenom slavlju učestvovalo je mnoštvo vjernika, a prisutni su bili načelnik opštine Lopare Rado Savić i predsjednik Skupštine opštine Milenko Ristić.

Nakon liturgije i litije oko hrama, prelomljen je slavski kolač, a zatim je praznično slavlje nastavljeno uz trpezu ljubavi koju je priredio kum slave.

 

 

 

NoviGlas

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .