NOVI GLAS

Lazarević odgovorio Petroviću: “Što se tiče tika-taka gradonačelnika, da nije tužno bilo bi smiješno!”

Direktor Agrarnog fonda grada Bijeljina Zlatan Lazarević osvrnuo se danas na „prijetnje“ gradonačelnika Bijeljine da mu ističe vrijeme realizacije utroška ovih sredstava u ukupnom iznosu od 3 miliona maraka, koje je Agrarnom fondu dodijelio Fond solidarnosti Republike Srpske.

Petrović je tada upotrijebio izraz ,,vrijeme ističe tika-taka“ i Lazareviću zaprijetio krivičnim prijavama.

“Što se tiče tika-taka gradonačelnika, njegovih insinuacija i prijetnji, mogu konstatovati da nije tužno – bilo bi smiješno. Prijetiti u sred predizborne kampanje sa pozicije gradonačelnika nekom ko se bori da pomogne razvoj sela, a taj neko je na listi suprotne strane, poprilično je diletantski,“ naglasio je Lazarević.

On je upitao gradonačelnika Petrovića da li je istina da bespravno obrađuje 20 hektara „državne zemlje“ ne plaćajući Gradu Bijeljina naknadu, i da li mu to, uz niz drugih nepravilnosti u radu, daje za pravo da nekome prijeti?

„Neko, ko izgubi na sudu tužbu za klevetu da je političkom korupcijom stekao Audi Q5, ko godinama uzurpira i obrađuje 200 dunuma državne zemlje, ko kršeći Zakon o lokalnoj upravi i samoupravi nelegalno potroši 3.300.000 KM na nova zaposlenja u upravi u kojoj je gradonačelnik, ko krši Zakon o reagovanju i spašavanju u vanrednim situacijama i ugrožava poljoprivredne proizvođače ne proglašavajući sušu, ko je obmanuo poljoprivrednike pozivajući ih da ne prodaju pšenicu pa sad muku muče sa skladištenjem, nema pravo da mi prijeti“ rekao je Lazarević.

Lazarević je naglasio da ga ovakve ili bilo kakve druge prijetnje neće omesti u namjeri da Agrari fond u skladu sa svojim nadležnostima, da doprinos urbanizaciji sela u Semberiji.

 

 

NoviGlas

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .