NOVI GLAS

Lazarević : Gradonačelnik je na “Vodovodu” gradio imidž pravednika

“Satanizacija bijeljinskog “Vodovoda” dostigla je epske razmjere, zbog svega što je gradonačelnik pričao o ovom preduzeću u to vrijeme kada je samo trebalo da podnese krivične prijave i dozvoli da organi odrade svoj posao”, rekao je odbornik Zlatan Lazarević nakon usvajanja izvještaja o radu “Vodovoda” na jučerašnjoj sjednici Skupštine grada.

 

Prema njegovim riječima, Petrović satanizuje SNSD koji je sada u koaliciji sa rukovodećim kadrom iz tog vremena, iako SNSD 11 godina nije imao nikakve veze sa “Vodovodom”.

“Mnogi od nas nisu ni prošli kapiju Vodovoda u posljednjih 11 godina. SDS i PDP su upravljali Vodovodom svo to vrijeme. Oni su nasljednici te politike, ovi koji sad najviše kritikuju”, rekao je Lazarević.

Lazarević je istakao i da kredit “Vodovoda”, za koji je Grad još u martu dao garancije, još nije realizovan.

“I tada je pravljena drama i rijaliti šou velikih razmjera samo zato što smo tražili da nam bude uredna dokumentacija i da nam se predoči šta se planira s kreditom i kako se planira vraćati. To je bio veliki problem, da mi hoćemo da upropastimo Vodovod, a sad smo dobili informaciju da je tender za kredit propao dva puta jer se niko nije htio javiti iako je garant Grad koji ima budžet od 70 miliona KM”, rekao je Lazarević i istakao da ima saznanja da novi direktor “Vodovoda” ima i privatnu firmu koja se bavi inokosnom djelatnošću i da se prijavljivao za tendere.

On je iznio i niz optužbi na račun novog rukovodstva “Vodovoda” istakavši da ima saznanja da su povećane plate za stotinu ljudi sistemom “slučajnog odabira”, da su međuljudski odnosi na lošem nivou, te da je zaposlen pravni savjetnik koji ima veću platu od izvršnog direktora, iako postoji pravna služba.

“Epske razmjere su bile priče o Vodovodu. Gradonačelnik je na tome gradio svoj imidž pravednika i ja sam mislio da će on i da dovede pravednike na pozicije koje on kontroliše. Ali kada ove informacije o kojima sam govorio dođu od radnika Vodovoda, to je jako loše”, rekao je Lazarević.

 

NoviGlas

POSTANIMO PRIJATELJI