NOVI GLAS

Načelnik opštine službenom karticom platio usluge u bordelu!

Načelnik opštine Murter-Kornati Toni Turčinov dao je ostavku na mjesto županijskog vijećnika u Županijskoj skupštini Šibensko-kninske županije nakon što je otkriveno da je službenom karticom plaćao bordel.

Načelnik opštine Murter-Kornati Toni Turčinov službenom je, kako prenose hrvatski mediji, karticom 2019. godine plaćao usluge u austrijskom bordelu. U klagenfurtskom klubu La Cocotte triput je upotrebio opštinsku karticu i potrošio ukupno 1.560 evra.

U srijedu je dao ostavku na mjesto županijskog vijećnika u Županijskoj skupštini Šibensko-kninske županije.

Ostavku je dao “kako ne bi nanosio nikakvu štetu suradnicima i aktualnom županu”, naveo je u saopštenju koje je Dnevnik.hr prenio u cijelosti:

“Kako Vam je poznato internetski portal Telegram.hr danas je objavio članak naslova: Telegram ekskluziv: načelnik Murtera otišao u Austriju u bordel i tamo na službenu karticu Općine potrošio 1560 eura. U samom članku autor g. Andrej Dimitrijević je selektivno objavio informacije koje najvećim dijelom idu k rušenju mog ugleda i časti, te nanošenju štete meni osobno i mojoj užoj obitelji.

Još jednom ističem kako sam u prethodnom tjednu dobio upite na e-mail od navedenog autora, a na postavljena pitanja istog sam opširno odgovorio i istom dostavio traženu dokumentaciju, a što dostavljam u privitku ovog očitovanja. Ukazujem kako pročelnica gđa.Turčinov Rameša nije objavila imena i prezimena svih osoba koja su sudjelovala u projektu promocije Općine Murter- Kornati, jer je ista poštovala odredbe Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka i naravno privatnost istih.

Kako sam ranije objasnio, u kasnim noćnim satima došlo je do pogreške, odnosno omaške u plaćanju obzirom da je moja osobna kartica i kartica Općine izdana od strane iste banke i da sam omaškom upotrijebio karticu Općine, umjesto svoje kartice.

Zbog navedene pogreške se ispričavam svojim sumještanima i ukazujem na činjenicu da za Općinu Murter- Kornati nije nastala nikakva materijalna šteta, obzirom da sam trošak smještaja platio svojom osobnom karticom, a koji iznos je gotovo identičan iznosu potrošenom u navedenom noćnom klubu.

Obzirom da je navedeno postupanje bilo rezultate nepažnje i omaške, a nikakve namjere da trošim novac Općine Murter Kornati na neprimjeren način, navedeni put isključivo je planiran kako bi se napravila što bolja i kvalitetnija promocija Općine Murter- Kornati, a kako bi sama Općina u budućnosti, kao i njezini mještani ostvarili bolje turističke rezultate.

Kako bih spriječio daljnje medijske napise i pritiske na svoju obitelj i suradnike donio sam odluku da se povučem iz javnosti, kao i da podnesem ostavku na mjesto županijskog vijećnika u Županijskoj skupštini Šibensko-kninske županije kako ne bih nanosio nikakvu štetu svojim suradnicima i aktualnom županu.

Nastavljam dalje raditi na projektima koje smo započeli u Općini Murter Kornati, uz podršku svojih suradnika i sumještana”, naveo je u saopštenju.

 

 

 

 

(nezavisne)

POSTANIMO PRIJATELJI