NOVI GLAS

Lazarević : “Priča o Petroviću kao narodnom gradonačelniku je više nego šuplja”

Odbornik SNSD-a u gradskom parlamentu Zlatan Lazarević rekao je danas nakon sjednice Skupštine grada Bijeljina da je priča o “narodnom gradonačelniku” više nego “šuplja”.

Lazarević se, u izjavi nakon sjednice, osvrnuo na izvještaje pojedinih gradskih preduzeća koje, kako je istakao, gradonačelnik i njegovi saradnici kriju kao “zmija noge”.

“Gradonačelnik se uglavnom bavi takozvanom borbom protiv kriminala koja je u stvari politički progon. Evo nema izvještaja JP Gradsko groblje još od 2020. godine, gdje se nešto skriva, za Toplanu smo tražili revizorski izvještaj, ali ga nismo dobili. Evidentno je da oni koji su ostali vijerni SDS-u i PDP-u nisu predmet revizija gradonačelnika, a da oni koji su se drznuli i prišli Koaliciji “Dogovor za Bijeljinu” doživljavaju visok stepen političkog progona”, rekao je Lazarević. 

Lazarević je ponovio da nadležni organi treba da rade svoj posao, ali u cjelosti, ne selektivno.

“Nadležni organi treba da rade svoj posao, ali u cjelosti, a ne selektivno. Politički pristup je vrlo evidentan. Nadam se da će jednog jutra gradonačelnik da se probudi, pogleda se u ogledalo i kaže “Ja sam gradonačelnik”. On mora biti vizionar, pokretač, davati kreativnu dimenziju. Svođenje rada na “držite lopova” tamo gdje su oni iz Koalicije Dogovor za Bijeljinu, a ne diranje onih koji su ostali u SDS-u i PDP-u nema nikakvu razvojnu dimenziju”, rekao je Lazarević.

On je istakao da je SNSD godinama u Bijeljini bio opozicija i da ova stranka i njeni funkcioneri nemaju veze sa stanjem u javnim preduzećima istakavši da gradonačelnik ima selektivan pristup.

“Gradsko groblje, Toplana i AD Komunalac su preduzeća koja su zaštićena kao bijeli medvjedi što se tiče kabineta gradonačelnika. Suprotno tome, Vodovod i još neka preduzeća su predmet revizija. Optužuje nas da štitimo kriminal, a  SNSD nikakve veze nije imao sa funkcionisanjem grada od 2010. godine. Bili smo opozicija, a gradonačelnik to vješto pokušava nama prikačiti. Oni koji su ostali vjerni PDP i SDS, gdje su ti kadrovi direktori, nema “češljanja” ili ne daj Bože krivičnih prijava”, rekao je Lazarević i dodao da se dobro zna ko su SDS i PDP u rukovođenju, a gdje je koalicija Dogovor za Bijeljinu.

NoviGlas

POSTANIMO PRIJATELJI