NOVI GLAS

Odbornici u Bratuncu pokrenuli inicijativu za opoziv načelnika Rankića

Šesnaest od ukupno 25 odbornika Skupštine opštine Bratunac predali su inicijativu za opoziv načelnika opštine Bratunac, Srđana Rankića

Inicijativu su predali predsjedniku Skupštine opštine Bratunac, a u njoj su naveli da je prijedlog za opoziv pokrenut zbog toga što načelnik nije objezbjedio izvršavanje niza zakona, niti Statuta opštine.

– Nije sprovodio odluke opštine Bratunac te je svojim radom doprinijeo nastupanju materijalne štete usljed donošenja samoinicijativnih odluka iz svoje nadležnosti – navodi se u inicijativi.

Među odbornicima koji nisu za opoziv su odbornici SDA, odbornici sa liste nezavisnih kandidata, dio bivših odbornika SNSD i odbornik PDP.

Podsjećamo, Rankić je na proteklim izborima pobjedu odnio kao nezavisni kandidat i od tada do danas u više navrata se mijenjala skupštinska većina u Skupštini opštine Bratunac.

Nova skupštinska većina formirana je početkom juna kada su razriješili dužnosti predsjednika Skupštine opštine Radislava Jovanovića iz Pokreta za Bratunac, a na to mjesto tajnim glasanjem izabrali Jovicu Čelanovića iz SNSD.

 

 

(srpskainfo)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .