NOVI GLAS

Evo koliko košta putarina na novom auto-putu kroz Crnu Goru

Iako još nije poznato kada će prioritetna dionica auto-puta zvanično biti puštena za vozila, cijene putarina su već stupile na snagu i to opravo od trenutka objavljivanja u Službenom listu Crne Gore

Prema posljednjim zvaničnim informacijama brza dionica bi trebalo da bude otvorena 13. jula.

Za motocikle, motorne tricikle i četvorocikle putarina od petlje na Zlatice do petlje na Pelevom Brijegu iznosi 50 centi, od Zlatice do Veruše jedan evro, a do Mateševa 1,5 evra. Cijene važe i između poddionica, tako da je od Pelevog Brijega do Veruše 50 centi, a od Veruše do Mateševa isto pedeset centi.

Za putničke automobile, tj. motorna vozila sa dvije osovine i visine jednake ili manje od 1,3 m, mjereno kod prve osovine i za motorna vozila sa dvije osovine i ukupne visine jednake ili manje od 1,9 m, a čija najveća dozvoljena masa ne prelazi 3.500 kg, cijena putarine od Zlatice do Pelevog Brijega iznosi 1,5 evra, od Zlatice do Veruše dva evra, a do Mateševa 3,5 evra. Od petlje na Pelevom Brijegu do silaza na Veruši je 50 centi, a od Mateševa do Veruše 1,5 evra, prenosi Bankar.me.

Dalje se navodi da za manje kamione i minibuse – motorna vozila sa tri ili više osovina, visine jednake ili manje od 1,3 m mjereno kod prve; motorna vozila sa tri ili više osovina, visine jednake ili manje od 1,9 m, a čija najveća dozvoljena masa ne prelazi 3.500 kg; motorna vozila sa dvije osovine i visine veće od 1,9 m, a čija najveća dozvoljena masa ne prelazi 3.500 kg, cijena putarine od Zlatice do Pelevog Brijega iznosiće 2,5 evra, od Zlatice do Veruše 3,5 evra a do Mateševa šest evra. Takođe između deonica postoje cijene pa je od Pelevog Brijega do Veruše jedan evro, od Veruše do Mateševa 2,5 evra.

– Za veće kamione i autobuse – motorna vozila sa dvije ili tri osovine, visine veće od 1,3 m mjereno kod prve osovine, a čija najveća dozvoljena masa prelazi 3.500 kg i motorna vozila sa dvije osovine, visine veće od 1,9 m, a čija najveća dozvoljena masa ne prelazi 3.500 kg sa priključnim vozilom, cijena od Zlatice do Pelevog Brijega je 4,5 eura, od Zlatice do Veruše šest evra a do Mateševa 10,5 evra. Između poddionica, od Pelevog Brijega do Veruše je jedan i po evro, od Veruše do Matešava 4,5 evra – piše u Službenom listu.

Za najveće kamione – motorna vozila sa četiri ili više osovina, visine veće od 1,3 m mjereno kod prve osovine, a čija najveća dozvoljena masa prelazi 3.500 kg, cijena putarine od Zlatice do Pelevog Brijega iznosi sedam evra, od Zlatice do Veruše deset evra, a do Mateševa 17 evra. Od Pelevog Brijega do Veruše je tri evra, do Veruše do Mateševa 10 evra.

Naplatu je moguće obaviti gotovinski, bankovnim karticama, po sistemu pretplatnih Smart kartica ili preko elektronskog uređaja. U svaku od cijena uračunat je PDV.

 

 

 

(srpskainfo)

 

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .