NOVI GLAS

VIDEO Djeca na priredbi đuskala uz stihove Baje Malog Knindže, snimak izazvao lavinu komentara

Na završnoj priredbi učenika četvrtih razreda Osnovne škole “Vasa Stajić” iz Novog Sada, desetogodišnjoj djeci puštana je pjesma “Ne volim te Alija, zato što si Balija”

Na video snimku proslijeđenom na roditeljsku vajber-grupu, djeca od desetak godina đuskaju uz ove stihove i sve to u voziću koji predvodi učiteljica.

Na snimku iz svečane sale škole se vidi kako uz prve taktove pjesme Baje malog Knindže djeca počinju da igraju, a potom im se pridružuje učiteljica koja ih poziva u “vozić”. Na daljne stihove, učiteljica i sama počinje da đuska, predvodeći vozić razigranih desetogodišnjaka.

Većina četvrtaka nije znala riječi pomenute pjesme niti su, očigledno, bili svjesni o čemu ona govori. Direktorka škole Zorica Đurić rekla je da je u “pitanju nesmotren incident i da niko od prisutnih učitelja nikada nije ni čuo sporne stihove, a kamoli ih puštao djeci.”

– U priredbi su učestvovala djeca iz četiri razreda i postojao je dogovor da svaki razred ima prava na po tri pjesme. Pjesme su sami birali i puštali učenici i većina je bila potpuno primjerena njihovom uzrastu. Nažalost, ova pjesma je puštena bez ičije saglasnosti, ali od buke i galame koju su učenici stvarali, niko od učitelja nije ni mogao čuti riječi – kaže direktorka za Nova.rs napominjući da niko iz kolektiva OŠ “Vasa Stajić” ne podržava govor mržnje prema bilo kome.

– U pitanju su učitelji sa višedecenijskim iskustvom u prosvjeti, mnogi od njih su pred penzijom i niko od njih nije ni čuo za Baju Malog Knindžu, a kamoli da bi ovakav sadržaj puštali našim đacima – kaže direktorka, koja je odmah po saznanju okupila cijeli kolektiv i istražila o čemu je riječ.

– Nažalost, mi ne možemo uticati na to šta djeca slušaju kod kuće i šta im roditelji puštaju. Zaista je u pitanju samo nemili događaj, ali apsolutno mogu da garantujem za cijeli kolektiv škole da ne bi ništa slično uradili – kaže Zorica Đurić.

 

 

(blic.rs)

POSTANIMO PRIJATELJI