NOVI GLAS

Cvjetinović: Vlasti Srpske više puta pokazale volju za rješavanje problema

Predsjednik Udruženja veterana “Garda Panteri” iz Bijeljine Petar Cvijetinović rekao je Srni da su vlasti Republike Srpske današnjim sastankom u Banjaluci sa predstavnicima Udruženja veterana Odbrambeno-otadžbinskog rata pokazali dobru volju za rješavanje problema boračke populacije, kao što su to učinili i na posebnoj sjednici Narodne skupštine.

Cvijetinović je naglasio da boračka pitanja treba rješavati dogovorom, radom boračkih udruženja i definisanjem problema, te da se ništa ne može riještiti protestima kao što je današnji u Banjaluci u organizaciji Udruženja veterana Odbrambeno-otadžbinskog rata.

“Lično sam učestvovao na nekim sastancima i kada bi se god trebali nešto dogovoriti veterani Odbrambeno-otadžbinskog rata su na nagovor opozicionih poslanika podizali ljestvicu odrđenih zahtjeva sa ciljem da se izađe u javnost kako Vlada Republike Srpske neće da pomogne borcima”, naveo je Cvijetinović.

On je podsjetio da je Udruženje veterana “Garda Panteri” juče saopštenjem pozvalo ovdašnje borce da ne učestvuju na protestima u Banjaluci, što su oni i poslušali, jer su samo sedmorica otputovala.

“To je čist stranački skup opozicije i nema nikakve veze sa veteranima i sa rješavanjem boračkih problema, a i stav Boračke organizacije Republike Srpske je da ne učestvuje u tome”, izjavio je Cvijetinović.

On je naglasio da je protest u Banjaluci čisto manipulisanje pred izbore, te da ga čude pojedine stranke koje su imale kapacitet u vlasti, pa su mogle da da insistiraju da budu invalidnine povećane na 1.000 KM, ali to nisu učinile.

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik razgovarali su danas sa predstavnicima Udruženja veterana Odbrambeno-otadžbinskog rata i zajednički ocijenili da je kroz partnerstvo i dijalog potrebno raditi na rješavanju svih pitanja od značaja za predstavnike organizacija proisteklih iz rata i unapređenju njihovog sveukupnog položaja u društvu.

Na sastanku, kojem je prisustvovao i ministar rada i boračko-invalidske zaštite u Vladi Republike Srpske Duško Milunović, razgovarano je o ekonomskom, socijalnom i zdravstvenom položaju demobilisanih boraca, te pororodica poginulih i ratnih vojnih invalida.

Članovi Udruženja veterana Odbrambeno-otadžbinskog rata okupili su se danas ispred Narodne skupštine Republike Srpske u Banjaluci, gdje su im se obratili predstavnici opozicionih partija u Srpskoj.

 

 

 

(srna)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .