NOVI GLAS

Semberci ugostili preko 200 planinara – Planinarenje uz pjesmu i vojnički pasulj

I ove godine, po tradiciji , trećeg vikenda juna, Planinarsko ekološko društvo „Majevica“ iz Bijeljine, organizovalo je Republičku planinarsku akciju „Tavna 2022“.

Planinarski tabor i dom, smješteni u Gornjoj Trnovi, na lokaciji Crveno brdo, okupili su 13 planinarskih društava sa više od 200 planinara iz Republike Srpske, Federacije BiH, Distrikta Brčko i Srbije kao i građana sa područja opština Bijeljina i Ugljevik.

Kao i prethodnih godina, trudili smo se da opštine Bijeljinu i Ugljevik predstavimo u najboljem svjetlu. Planinari su obišli obronke Majevice, među kojima je „Staza heroja“, mjesto gdje je poginuo Zoran Radosavljević, pilot koji je stradao u NATO agresiji. Zatim „Babino vrelo“ i Kovačevac, te najvišu kotu grada Bijeljine, brdo „Orlović“ na 532 metra, a odatle su se spustili stazom do manastira Tavna.

Dalje su kao i prethodnih godina nastavili pored etno mlina i kraj vodopada „Skakavac“ ka čuvenoj „Novakovoj pećini“, te produžili prema Planinarskom domu, gdje ih je čekao vojnički pasulj.

Svi učesnici akcije su uspješno i bezbjedno obišli naše staze uz profesionalno i odgovorno vođenje od strane vodiča PED „Majevica“. Osmijesi, veselje, pjesma i pozitivna energija su zaštitini znak naših planinarskih akcija, pa tako i ovogodišnje akcije „Tavna 2022“.

Sve ovo bi bilo teško organizovati da nije bilo finansijske pomoći javnog i privatnog sektora, kao i pojedinaca. Za to im dugujemo posebnu zahvalnost, jer znaju šta znači društvena odgovornost i ovakav vid promocije opština Bijeljina i Ugljevik.

VEDRO!

 

NoviGlas

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .