NOVI GLAS

Glas budućnosti – “U Mliječnom putu, možda, postoje četiri opasne civilizacije”!

U Mliječnom putu, možda, postoje četiri vanzemaljske civilizacije koje bi mogle da napadnu Zemlju, procjenjuje se u naučnoj studiji Alberto Kabaljero sa Univerziteta u Vigu.

U studiji objavljenoj u “Međunarodnom časopisu za astrobiologiju” Kabaljero navodi da je signal koji je prvi put otkriven radioteleskopom 1977. godine i koji je trajao skoro minut možda poticao od zvijezde nalik Suncu udaljene 1.800 svjetlosnih godina od Zemlje.

Signal je prvi put otkrio teleskop “Big ir” na Državnom univerzitetu u Ohaju i smatra se najboljim “kandidatom” za signal vanzemaljskog života otkako su ljudi počeli da tragaju za dokazima o vanzemaljskim civilizacijama prije više od 60 godina, prenosi “NJujork tajms”.

Kabaljero smatra da su “šanse za invaziju vanzemaljaca na Zemlju veoma male”.

On, ipak, upozorava naučnike da budu oprezni u praksi “razmjene poruka sa vanzemaljskom inteligencijom”.

Kabaljero priznaje da su šanse da vanzemaljci zbrišu ljudsku vrstu otprilike iste kao da planeta bude uništena asteroidom.

Takav događaj dešava se svakih 100 miliona godina, tako da su ljudi, za sada, bezbjedni.

Kabaljero je istraživao ljudske “invazije” u druge zemlje u posljednjih 50 godina.

Zatim je iskoristio te podatke i primijenio ih na broj poznatih egzoplaneta u Mliječnom putu, za koji je italijanski naučnik Klaudio Makone procijenio da iznosi oko 15.785.

Koristeći učestalost ljudskih sukoba, koja se smanjila u poslednjih pola vijeka kako je tehnologija napredovala, i primjenjujući matematiku na svemir, Kabaljero procjenjuje da bi u Mliječnom putu mogle postojati četiri “zlonamjerne” civilizacije.

“Ne poznajemo um vanzemaljaca. Vanzemaljska civilizacija može imati mozak sa drugačijim hemijskim sastavom i možda nemaju našu empatiju ili mogu biti skloni psihopatološkom ponašanju”, navodi Kabaljero.

Američka Vlada posljednjih mjeseci ozbiljno se bavi znakovima vanzemaljskog života, iako još nema definitivnih dokaza.

U privremenom izvještaju koji su prošle godine objavili obavještajni zvaničnici navedeno je da su registrovana 144 objekta koja su letjela misterioznim putanjama ili brzinama.

 

 

 

NoviGlas

POSTANIMO PRIJATELJI