NOVI GLAS

Važno obavještenje za vozače u Semberiji

Na području u nadležnosti Policijske uprave Bijeljina sljedeće sedmice biće sprovedena pojačana kontrola vozača “dvotočkaša”, korištenja elemenata pasivne bezbjednosti saobraćaja, kao i vozača pod dejstvom alkohola, najavljeno je danas iz ove uprave.

Kontrola vozača “dvotočkaša” i korištenja elemenata pasivne bezbjednosti saobraćaja biće realizovana od ponedjeljka do nedjelje, 16. do 22. maja, a kontrola vozača pod dejstvom alkohola, opijata i psihoaktivnih lijekova od četvrtak do subote, 19. do 21. maja.

“Za prva četiri mjeseca na području Policijske uprave Bijeljina evidentirano je 59 saobraćajnih nezgoda sa nastradalim licima, što je za oko 35 odsto manje u odnosu na isti period lani. Registrovano je 12 nezgoda sa težim tjelesnim povredama, što je za 33 odsto manje, dok je sa lakšim tjelesnim povredama registrovano 47 nezgoda, što je za oko 34 odsto manje u odnosu na uporedni period”, navedeno je u saopštenju.

Iz Policijske uprave su stanje bezbjednosti saobraćaja na području Uprave za prva četiri mjeseca ocijenili kao povoljno, prije svega zbog činjenice da u ovom periodu nije bilo evidentiranih saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima.

Policijska uprava Bijeljina apelovala je da svi učesnici u saobraćaju poštuju saobraćajne propise i da svjesno i odgovorno učestvuju u saobraćaju, jer štiteći sebe, štite i druge.

 

(srna)

POSTANIMO PRIJATELJI