NOVI GLAS

Drama u ordinaciji – Napao doktora i medicinske sestre u Domu zdravlja

U Domu zdravlja Konjic juče se odvijala prava drama. Kako je saopšteno danas iz ove zdravstvene ustanove, doktor i dvije medicinske sestre kovid odjeljenja napadnuti su prvo verbalno, a potom i fizički.

Javna ustanova Dom zdravlja Konjic obavještava javnost da se dana 27. januara 2022. godine desio verbalni i fizički napad na medicinski tim – doktoricu i dvije medicinske sestre Covid ambulante. Uprava naše ustanove oštro osuđuje ovakva ponašanja i pozivamo javnost da svi pokažemo nula tolerancije na sve oblike nasilja prema bilo kome.

Zbog napada na medicinski tim ispaštaju i drugi pacijenti  koji su čekali uslugu u svakako već teškim okolnostima pogoršane epidemiološke situacije. Iz informacije u medijima je poznato koliko dnevno imamo potvrđenih COVID 19 pozitivnih pacijenata. Ne smijemo dozvoliti da naši radnici liječe u strahu od novog napada i da se osjećaju nezaštićeni dok obavljaju poslove svoje struke – navode iz Doma zdravlja.

Nasilje ne može određivati kako raditi posao

Kažu da njihovim radnicima, koji su nekada bili heroji u bijelom a sada nažalost žrtve pojedinaca, daju punu podršku.

Već određeno vrijeme zdravstveni radnici su izloženi raznim vrstama pritisaka, prijetnjama, a nerijetko i verbalnim napadima od pojedinih pacijenata pa i fizičkim. Ovakva ponašanja se ne smiju tolerisati. Pojedinci se nasiljem obračunavaju sa stručnim mišljenjem doktora. Naša ustanova ima mehanizme podnošenja prigovora pacijenata i svako nezadovoljstvo se može riješiti nenasilnim putem. Naši radnici obavljaju jedan od najodgovornih poslova, brigu o zdravlju, a na osnovu svog stručnog obrazovanja. Ne možemo dozvoliti da pojedinac pokuša nasiljem diktirati struci kako će svoj posao obavljati – ističe se u saopštenju, piše Avaz.

Na društvenim mrežama nastavljeno širenje dezinformacija

Nakon što je, kako je saopšteno, napao doktora i medicinske sestre, nastavio s nasilničkim ponašanjem.

– Iako samo nije bilo pacijent nego je zahtijevalo uslugu koja nije indicirana od strane ljekara, je nastavilo da širi dezinformacije putem društvenih mreža o navodnom uskraćivanju usluga pacijentima u našoj ustanovi i narušilo ugled ljekarske struke i rad naših zdravstvenih radnika. Ovim putem se zahvaljujemo policijskim službenicima na broj intervenciji. Zbog ovakvih napada pada i kvaliteta usluga zdravstvene zaštite. Nadamo se da ćemo dobiti podršku naših građana da ovakva ponašanja ne smiju biti prihvatljiva i da zajedno stvaramo bolje uslove za ostvarivanje prava pacijenata – stoji u saopštenju Doma zdravlja Konjic, koje potpisuje direktorica Brkan–Hrvačić Jasminka.

 

(srpskainfo)

 

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .