NOVI GLAS

NovGlas: Životno osiguranje kućnih ljubimaca – trend ili potreba?

Pored zdravstvenog, penzijskog i osiguranja vozila, svjetski trend osiguranja kućnih ljubimaca polako stiže i kod nas. Osiguranje kućnih ljubimaca može vam pomoći da upravljate zdravstvenim troškovima za vaše kućne ljubimce.

 Može da obezbjedi pokriće za određene vrste liječenja kao što su nesreće, bolesti ili povrede, takođe može uključivati pokriće za rutinsku medicinsku njegu kao što su vakcinacije ili pregledi. Za sada se u Srbiji mogu osigurati samo psi i mačke. Da biste ih osigurali morate da imate potvrdu veterinara da je ljubimac zdrav, vakcinisan protiv bjesnila, očišćen od parazita, mikročipovan.

U zavisnosti od toga kojom visinom finasija raspolažete, možete da platite različite pakete, potvrdila je za portal NoviGlas Dajana Petić Šobot,vlasnica agencije za zastupanje u osiguranju.

„Osiguranje kućnih ljubimaca je vrsta zdravstvenog osiguranja koja vam nadoknađuje veterinarske troškove vezane za određene bolesti ili povrede. Može da pokrije troškove vezane za određene bolesti, kao što su rak i bolest bubrega, ili vrste liječenja, kao što su hirurgija i hemoterapija. Da bi se kućni ljubimac osigurao mora biti zdrav, vakcinisan, čipovan i određene starosne dobi. Osiguranje možete zaključiti na 3, 6 ili 12 meseci, a na raspolaganju su vam BASIC, STANDARD i PREMIUM paketi.

Ovo su osnovne razlike između paketa:

BASIC paket – pokriva sve vrste troškova lečenja.

STANDARD paket – pokriva sve vrste troškove lečenja, ali i uginuće ljubimca i eutanaziju

PREMIUM paket – pokriva sve vrste troškove lečenja, uginuće ljubimca i eutanaziju, kao i odgovornost vlasnika

Kupovinom ovog osiguranja ostvarujete sledeće pogodnosti:

Gratis polivalentna vakcina za ugovaranje osiguranja od najmanje 6 mjeseci. Zaštita od rizika kojima je izložen svaki vlasnik kućnog ljubimca.  Izbor paketa usluga je po vašoj mjeri. Ugovorena suma osiguranja biće isplaćena u slučaju uginuća ili eutanazije kućnog ljubimca zbog bolesti ili nesrećnog slučaja, ukoliko je do uginuća ili eutanazije došlo na teritoriji Republike Srbije“, ističe Petić Šobot.

Ona dodaje da se ne mogu se osigurati: bolesni kućni ljubimci ili oni kod kojih postoji predispozicija ili sumnja za neku bolest, kućni ljubimci sa invaliditetom i psi koji se koriste u lovu.

„Mogu se osigurati rasne mačke, domaće mačke, mačke mješanci, rasni psi i psi mješanci (manjih i srednjih veličina) starosti od 3 mjeseca do 8 godina i posebne rase velikih pasa starosti od 3 mjeseca do 5 godina. Za osiguranje u kontinuitetu osiguravamo i starije kućne ljubimce. Premija osiguranja zavisi od izabranih pokrića, trajanja osiguranja, vrste i starosti ljubimca. Kada osigurate kućnog ljubimca, time mu omogućujete maksimalnu zaštitu koja je pokrivena u mreži veterinarskih usluga. Pored preventive, zaštite i njege, osiguranje nudi finansijsku zaštitu, u slučaju nepredviđenih događaja koji mogu da utiču na zdravlje i život vašeg kućnog ljubimca“, navodi Petić Šobot.

Osiguranje kućnih  ljubimaca takođe može da obezbjedi bezbrižnost da će vaš krzneni član porodice dobiti najbolju dostupnu njegu u situacijama kada nikakav novac ne može da zamijeni njegov gubitak.

 

 

 

NoviGlas

POSTANIMO PRIJATELJI