NOVI GLAS

Senzacija u Melburnu, Zverev zaustavljen – Ovo odgovara Novaku

Aleksandar Zverev je eliminisan u osmini finala Australijan opena pošto ga je porazio Denis Šapovalov u tri seta, sa 6:3, 7:6, 6:3.

Veliko iznenađenje napravio je Kanađanin protiv trećeg igrača svijeta i drugog nosioca na Australijan openu.

Eliminacija Zvereva u osmini finala australijskog grend slema odgovara i Novaku Đokoviću pošto je Nijemac pretio da značajno smanji razliku za Srbinom u Melburnu.

U četvrtfinalu Australijan opena će Denis Šapovalov igrati protiv Rafaela Nadala.

Posle nešto manje od dva i po sata je 14. igrač sveta priredio najveću senzaciju ove godine u muškom delu Australijan opena, pošto je juče Marin Čilić eliminisao Andreja Rubljova.

Šapovalov je na startu meča odbranio dvije brejk prilike, zatim je Zverev osvojio prvi gem, a onda su naredna tri pripala Kanađaninu koji je unovčio prvu od dve brejk prilike u četvrtom gemu. To je bio prelomni momenat uvodnog seta u kom više nije bilo brejk šansi, te je Šapovalov stigao do vođstva.

Drugi set nije mogao bolje da počne po Denisa Šapovalova koji je u prilično neizvesnom gemu stigao do drugog brejka na meču, međutim tada se razigrao Nemac koji nije želeo da tek tako “položi oružje”. Zverev je najpre vratio brejk, a onda u osmom gemu napravio novi kojim je došao u situaciju da servira za izjednačenje u setovima. U tom servis gemu je drugi nosilac na Australijan openu osvojio samo jedan poen.

Ubrzo je počeo tajbrejk u kojem je većina poena završavano mini brejkovima, a bilo ih je čak sedam – od 12. Šapovalov je imao jedan više i stigao do prednosti od 2:0 u setovima i na prag pobjede koju je u nastavku i ostvario.

 

(srpskainfo)

POSTANIMO PRIJATELJI