NOVI GLAS

Karate spektakl u Bijeljini – Sutra počinje Treći međunarodni turnir “RS čelendž”!

U Bijeljini će sutra biti održan Treći međunarodni turnir u kjokušin karateu “RS čelendž”, koji Šinkjokušin klub “TRB” tradicionalno organizuje povodom Dana Republike Srpske.

Na turniru će ove godine učestvovati takmičari iz Poljske, Španije, Austrije, Grčke, Rumunije, Hrvatske, Srbije i Republike Srpske, odnosno BiH, najavljeno je iz “TRB-a”.

Na ovoj sportskoj manifestaciji, koja će biti održana u Etno-selu “Stanišići”, takmičiće se junior i seniori u tri kategorije – do 75, do 85 i više od 85 kilograma, a za pobjednike turnira u svakoj seniorskoj kategoriji predviđena je sportska stipendija od 1.000 evra.

Predsjednik Šinkjokušin kluba “TRB” Igor Ranković istakao je da će na turniru ove godine učestvovati najveći broj stranih ekipa do sada, a to govori da je “RS čelendž” postao prepoznatljiv u karate krugovima, što predstavlja veliku čast, ali i odgovornost domaćina, da se iz Bijeljine, Republike Srpske i BiH u svijet pošalje najbolja sportska slika.

Prvi turnir “RS čelendž” održan je 2019. godine na inicijativu većinskog vlasnika kompanije “Tehnički remont Bratunac” /TRB/ Slavena Ristića i predsjednika Šinkjokušin kluba “TRB” Igora Rankovića, s ciljem afirmacije kjokušin karatea i motivisanja mladih da se bave sportom.

Turnir će početi u 18.00 časova, a obraćenje medijima predviđeno je za 17.45 časova.

 

 

(srna)

POSTANIMO PRIJATELJI