NOVI GLAS

Rame uz rame sa Zakerbergom: Ovo je najveći kripto-bogataš!

Imovina izvršnog direktora najveće globalne mjenjačnice kriptovaluta Binanke Čangpeng Žao procijenjena je na 96 milijardi dolara, što je iznos kojim staje rame uz rame sa tehnološkim bogatašima kao što su Mark Zakerberg , Lari Pejdž ili Sergej Brin.

Žaovo neto bogatstvo premašuje imovinu najbogatije osobe u Aziji, Mukeša Ambanija, predsjednika indijskog konglomerata R. Industris.

Međutim, iznos od 96 milijardi dolara do koga je došao Blumberg Bilioner Indeks, ne uzima u obzir količinu kriptovaluta koju Žao ima u ličnom vlasništvu, što znači da bi kranji rezultat mogao biti značajno potcijenjen.

Među njegovim kripto „vršnjacima“, najbliži rivali su osnivači FTX Sem Bankman-Frid sa 15,4 milijarde dolara i izvršni direktor Kojinbejza Brajan Armstrong sa 8,9 milijardi dolara.

Binanke je najveća svjetska berza kriptovaluta, sa 24-časovnim obimom trgovanja od 106 milijardi dolara, zabilježenim u prvoj nedjelji ove godine. Prošle godine je ostvarila najmanje 20 milijardi dolara prihoda na osnovu provizija.

Žao poseduje oko 90 odsto vlasništva u Binanku, procjenjuju američki mediji. Kompanija nije željela da potvrdi ove navode, prenosi Blic.

 

 

(srpskainfo)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .