NOVI GLAS

NoviGlas Bijeljina – Uskoro novi pješački prelazi u Bijeljini!

Jedna od važnih tačaka dnevnog reda, na današnjoj sjednici Savjeta bezbjednosti saobraćaja na putevima Grada Bjeljina, bila je odluka o ukidanju postojećih i obilježavanju novih pješačkih prelaza.

Prema riječima Nemanje Mitrića, sekretara Savjeta bezbjednosti saobraćaja, prelazi koji će biti ukinuti u praksi su se pokazali kao nebezbjedni i nefukcionalni, te mogu da dovedu samo do povećanja problema u saobraćaju.

„Jedna od tema je bila je svakako i dodatno obilježavnaje pješačkog prelaza u ulici Kulina Bana, pored mosta, gdje smo nedavno imali nezgodu nažalost sa tragičnim ishodom. Cilj je da se taj pješački prelaz obezbjedi dodatnom signalizacijom, prije svega dodatnim osvjetljenjem, vertikalnom signalizacijom i postavljanjem „ležećih policajaca“, čime će se ograničenje brzine kretanja u tom dijelu smanjiti na 30 km na sat. Prema podacima policijske uprave do sada su zabilježene i mnogo veće brzine kretanja vozila u toj ulici, nama je primarni cilj da zaštitimo kretanje pješaka i ostalih učesnika u saobraćaju“, navodi Mitrić.

On dodaje da će biti ukinut prelaz u ulici Meše Selimovića, u blizini zgrade gradske uprave, iz razloga što ih u tom dijelu ima već previše, taj pješački prelaz će biti dislociran bliže Muzičkoj školi.

Današnjem sastanku prisustvovao je i gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, prema čijim riječima je neophodno revitalizovati važne putne pravce na području Semberije, kako bi imali moderne ulaze u grad.

„Savjet za bezbjednost saobraćaja dao je punu podršku i realizaciji projekta rekosnstrukcije ulice Stefana Dečanskog, koja će početi na proljeće, u čijoj realizaciji sa učešćem sredstava veliku ulogu igra i Grad“ rekao je Petrović.

 

 

 

NoviGlas

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .