NOVI GLAS

Bijeljina – Gligić : “Pozivamo sve građane da se odazovu humanitarnoj akciji Crvenog krsta Bijeljina”

Sekretar Crvenog krsta Bijeljina Perica Gligić očekuje da će se građani i privrednici odazvati tradicionalnoj humanitarnoj akciji Centra za socijalni rad i Crvenog krsta pred novogodišnje i božićne praznike koja će početi ovih dana.

Gligić je rekao Srni da će poziv za pomoć u novcu ili robi biti upućen na adrese stotinjak i više lokalnih privrednika koji tradicionalno podržavaju humanitarne akcije.

– Dogovorili smo da ćemo svim organizacijama dostaviti dopis u vezi sa donacijom i pomoći koliko ko može – naveo je Gligić.

On je rekao da je, prema podacima Centra za socijalni rad, pomoć neophodna za najmanje 500 socijalno ugroženih porodica u Semberiji.

– U ovoj godini imali smo veći broj ljudi koji su tražili pomoć u Crvenom krstu, a povećana je i potreba za uslugama Narodne kuhinje u gradu, koju koristi 250 najugroženijih – naveo je Gligić.

On očekuje da će odziv bijeljinskih privrednika na humanitarnu akciju uoči praznika biti dobar.

– U gradskoj organizaciji Crvenog krsta očekuju prikupljanje sredstava za nabavku više od 200 paketa hrane, kako je i dosad otprilike bilo, i 40 božićnih pečenica za socijalno ugrožene porodice – naveo je Gligić.

On je naglasio da je pandemija virusa korona pokazala značaj solidarnosti društva da se pomogne što većem broju stanovnika.

– Tokom borbe protiv pandemije dobili smo pomoć od Crvenog krsta Republike Srpska, paketa hrane i higijene. Mi smo radili akciju u vezi sa nabavkom respiratora, pa nije uvijek prijatno ni tražiti, a i privreda nije u nekoj zavidnoj situaciji – kaže Gligić.

On je napomenuo da donacija bilo koje vrste iz inostranstva nije bilo.

– Od naših građana pomoć dobijamo isključivo u garderobi, a od opštine ove godine 39.000 KM, što je simboličan iznos u odnosu na činjenicu da drugi gradovi u Srpskoj dobijaju značajnije iznose. Imamo i vlastitih sredstava zahvaljujući kojima i uspijevamo da održimo Gradsku organizaciju Crvenog krsta – rekao je Gligić.

 

 

(srna)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .