NOVI GLAS

Saopštenje Kluba odbornika SNSD – “Ljubav između SDS-a i SDA u Bijeljini traje godinama…”

Povodom kritika iz SDS-a zbog lokalne koalicije u Bijeljini, Klub odbornika Saveza nezavisnih socijaldemokrata u Skupštini grada Bijeljina uputio je saopštenje za javnost.

Sadržaj saopštenja prenosimo u cjelosti : 

“Klub odbornika SNSD Bijeljina – Saopštenje za javnost :

Od kako se prvi čovjek grada/opštine bira direktno na lokalnim izborima glasovima građana, tačnije od oktobra 2004.godine, u Bijeljini je tri puta izabran načelnik i tri puta gradonačelnik, s obzirom na to da je prvi direktno izabrani načelnik Bijeljine preminuo nakon samo godinu dana mandata .

U svih šest izbornih ciklusa pobjeđivao je kandidat SDS, praveći ključnu razliku glasova u odnosu na protivkandidate upravo glasovima SDA.

Bošnjačko biračko tijelo u Bijeljini koje je naklonjeno SDA već je davne 2004. godine odabralo sebi podobnog partnera na lokalnim a po svim pokazateljima i parlamentarim izborima, te su pojedinačni kandidati SDS uvijek imali duplo više glasova od protivkandidata iz SNSD. U prevodu, SDA je kao nepodobnog partnera odabrala SNSD iz vrlo poznatih razloga. Mrski su im čuvari Republike Srpske.

Ako se u obzir uzme činjenica da je u Skupštini Bijeljine većina uglavnom bila nemoguća bez odbornika SDA i da je rijetko bila sastavljena od 16 srpskih odbornika, onda je jasno kao dan kolika je ljubav između SDS i SDA u Bijeljini koja godinama traje i koja je iskazana i na posljednjim lokalnim izborima, kada je ponovo podržan kandidat SDS iako je protivkandidat bio dugogodišnji gradonačelnik Bijeljine koji je imao izuzetno dobre odnose sa bošnjačkim biračkim tijelom jer im je sa svojim dotadašnjim SDS-om izgradio takav povratnički život u Bijeljini, da ni sličan nije zabilježen u cijeloj BiH .

Stoga smatramo da je SDS posljednja partija u Bijeljini koja može da SNSD-u drži pridike o koaliranju sa SDA u Skupštini Grada Bijeljine, pogotovu ako se uzme u obzir činjenica da skupštinska većina ima 23 odbornika i da SNSD nije ni izbliza prisiljen da pravi ustupke odborniku SDA koji usred Bijeljine, ničim izazvan, promoviše zastavu Armije BiH, kao što je to godinama činio SDS jer je konstantno većina zavisila upravo od odbornika SDA”, navodi se u saopštenju Kluba odbornika SNSD u Skupštini grada Bijeljina.

 

 

 

NoviGlas

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .