NOVI GLAS

Ilon Mask otkrio detalje naseljavanja Marsa – Prva ljudska kolonija na Crvenoj planeti do 2050. godine!

Ilon Mask je nedavno na svom Tviteru izjavio da bi trebalo živjeti u staklenim kupolama prije nego što kolonizujemo Mars.

Mask, naime, želi da ostvari svoj san o tome da ljude učini multiplanetarnom vrstom i izgradi prvu koloniju na Marsu do 2050. godine. Kako bi Crvena planeta bila pogodna za život, Mask je ranije predložio teraformiranje Marsa nuklearnim udarom na njegove dvije polarne ledene kape.

Ali sada, nakon što je shvatio da bi takav plan zahtjevao gotovo cjelokupnu svjetsku zalihu nuklearnih bojnih glava, Mask je prihvatio malo razumniji pristup kolonizaciji.

“Teraformiranje će biti presporo i možda ga nećemo doživeti, ipak na Marsu možemo da sagradimo ljudsku bazu. Barem će buduća svemirska civilizacija, kada otkrije njene ostatke, biti impresionirana što smo došli tako daleko”, istakao je.

Nauka baš i nije na Maskovoj strani. Studije su pokazale da na Marsu jednostavno nema dovoljno ugljen-dioksida da bi se stvorila atmosfera koja može da podrži život na površini. Ipak, Ilon ne odustaje od svog nauma, pa Spejs X trenutno razvija svoju novu generaciju rakete.

Riječ je o svemirskom brodu koji je nazvan Staršip, a koji je stvoren da poveze 150 tona ili 100 ljudi u orbitu, pa se može napuniti gorivom u svemiru. Mask je rekao da će jedna od prvih kolonizacijskih misija na Mars nositi opremu za izgradnju stanice za snabdjevanje gorivom na površini, a Staršip će tada biti baza. On je otkrio da bi prve misije sa posadom mogle da krenu već 2026. godine.

 

 

 

(glassrpske)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .