NOVI GLAS

Nova afera u kalču – Juventus mućkao sa transferima, policija istražuje Pjanićev prelazak u Barselonu

Italiju potresa nova afera. Nakon što je jutros objavljeno da policija pretresa poslovanje Juventusa i da je sumnjivo nekoliko transfera među kojima je i onaj reprezentativca BiH Miralema Pjanića sad se pojavljuju novi dokazi.

Klubovi su, prije svih Juventus, od 2019. do 2021. prilikom transfera igrača njihovu vrijednost prikazivali daleko većom od realne kako bi ostvarili već kapitalnu dobit, te tako doveli u red poslovne knjige. Razmjene, prodaje i kupovine igrača često su rađene, a da nije izvršena nikakva transakcija, potrošen ni jedan evro. Juventus se tereti da je ostvario dobitak tako što je lažno prikazivao vrijednost igrača.

Pod istragom su čak 62 transfera, od čega su čak 42 Juventusova, ali jedan je zakotrljao cijelu aferu. Onaj Miralema Pjanića u Barselonu za 60 miliona eura.

Osim Pjanićevog, jako je zanimljiv i način na ostvaren transfer Viktora Osimena iz Lila u Napoli. Lil je dobio za njega četiri igrača čija je vrijednost navodno 20 miliona, a oni su se već vratili u Italiju gdje igraju niže lige.

Juventus je izvjesnog Franka Tongja prodao za osam miliona u Marsej i dobio je Marlija Akea. Prvi sada igra u četvrtoj francuskoj, a drugi u trećoj italijanskoj ligi pa je jasno da su njihovi transferi bili nelegalni.

 

 

(srpskainfo)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .