NOVI GLAS

“Vode Srpske” – Odbacujemo laži u prilogu BN televizije i pokušaje “iznude”

Javna ustanova “Vode Srpske” saopštila je da je u prilogu BN televizije izneseno niz neistinitih tvrdnji i ocjena o tome koje je kriv za uništenje puta u naselju Bajinci u opštini Srbac, te navela da su ovakve laži i pokušaji “iznude” neprihvatljivi.

“Jasno je da oni koji iznose ovakve laži nisu dobro upoznati sa aktivnostima o kojima govore. Očigledno je cilj njihovih laži da se umanji značaj projekata zaštite od poplava na području Srpca i susjednih opština koje sprovode Vlada Republike Srpske i Javna ustanova `Vode Srpske`”, navodi se u saopštenju ove ustanove.

U saopštenju se pojašnjava da su izvođači radova “Prointer”, “Kaldera” i “KSB” angažovani na projektu sanacije pumpnih stanica za atmosferske vode i da u tom poslu uopšte ne koriste teške kamione i mašine kojima “uništavaju postojeći put”, kako se to ističe u prilogu BN televizije od 24. novembra.

“U tom poslu se u pumpne stanice ugrađuju napredne tehnologije za čiji transport nisu potrebna veća vozila od kombija. Pomenuti putni pravac za prolazak kamiona pod teretom u posljednjih godinu dana djelimično koristi drugi izvođač radova koji je trenutno angažovan na rekonstrukciji obližnje dionice Savskog nasipa, takođe, u svrhu zaštite od poplava”, navodi se u saopštenju.

Iz “Voda Srpske” ističu da je lokalni put kroz naselje Bajinci u opštini Srbac već dugi niz godina u lošem stanju i da je nekorektno krivicu za njegovo uništenje sada prebacivati na one koji trenutno sprovode veoma važne radove na odbrani od poplava u tom dijelu Republike Srpske.

“Javna ustanova `Vode Srpske` izražava zabrinutost što novinari i urednici televizije BN i pojedini politički instruisani građani sami sebe
doživljavaju kao veće stručnjake za vodoprivredu od ozbiljnih inženjera koji vode
poslove u ovoj ustanovi”, navodi se u saopštenju.

Iz “Voda Srpske” napominju da javnost Republike Srpske mora da zna i činjenicu da je u protekloj deceniji ova javna ustanova poslije svakog završenog projekta korištenu javnu infrastrukturu dovela u prethodno stanje.

“To je obaveza izvođača u svakom projektu. Tako će biti i nakon završetka radova na rekonstrukciji Savskog nasipa na području Srpca. Ali, ovakve laži i pokušaji iznude nisu prihvatljivi za Javnu ustanovu `Vode Srpske`”, navodi se u saopštenju.

 

 

(srna)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .