NOVI GLAS

Teorija Izetbegovićevog miljenika – Mulahusić tvrdi da se “protestima rudara upravlja iz Beograda”

Dok traju pregovori u Vladi FBiH, a rudari na ulici traže svoja prava, na društvenim mrežama se ukazao muftija iz Luksemburga Jasmin Mulahusić, radikalni SDA jurišnik, piše Avaz.

Mulahusića su početkom septembra ove godine lišili slobode službenici Granične policije BiH, a Tužilaštvo BiH ga je, osim širenja nacionalne i vjerske mržnje, dovodilo u vezu i s terorističkim aktivnostima. Međutim, Sud BiH mu nije odredio pritvor.

Tokom svoje nedavne turneje po dijaspori, Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, iskoristio je priliku da se uslika s jednim od svojih najvjernijih poštivatelja i promotora, Jasminom Mulahusićem, radikalnim botom iz Luksemburga.

Mulahusić je sada poručio kako bi stao u zaštitu Fadila Novalića, te napao i bend Dubiozu kolektiv, koji je podržao rudarski bunt.

– Definitivno ovim protestima se upravlja iz Beograda! Pozvan je i bend Dubioza kolektiv. Sutra je ponovo država u opasnosti. Ubijeđen sam da će pokušati ponovo nečasne radnje i ovo nema više nikakve veze sa rudarima, oni su tu pijuni. Cilj je izazvati urušavanje Federacije BiH. Rudari, vi kojima je stalo do države, ostanite kućama. Ne dolazite sutra! Patrioti moraju biti spremni na ovu situaciju. Svi znamo gdje je zmajevo gnijezdo! – napisao je radikalni Mulahusić, prenosi Avaz.

On je također objavio i uvredljivu sliku na račun popularnog benda.

 

 

 

(banjaluka.net)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .