NOVI GLAS

Sjednica NS RS – Odbijen zahtjev za smjenu Čubrilovića

Narodni poslanici usvojili su dnevni red na kojem je odbijen prijedlog opozicije za smjenu Nedeljka Čubrilovića, predsjednika NS RS.

Osim toga, na dnevni red uključene su tri tačke po hitnom postupku, iako je opozicija negodovala zbog stavljanja tački po hitnom postupku na način koji, kako tvrde, krši Poslovnik o radu parlamenta.

Za smjenu Čubrilovića glasali su poslanici opozicije, dok su protiv glasali poslanici vladajuće koalicije.

Na početku sjednice Nebojša Vukanović, poslanik u Klubu SDS-a, je tražio smjenu Čubrilovića s pozicije predsjednika NS RS zbog, kako je rekao, kukavičluka jer ne želi da bude prisutan na sjednici na kojoj će se raspravljati o vraćanju nadležnosti.

Vukanović je predložio da se posebna sjednica odgodi do oporavka Čubrilovića nakon zdravstvenog zahvata, kako bi se, kako je rekao, pokazalo da li je on spreman da vodi ovu sjednicu ili je predsjedavanje sjednicom prenio na Šulića kako bi izbjegao prisustvo na posebnoj sjednici.

Igor Žunić, predsjednik Kluba SNSD-a, Vukanovića je optužio za politikanstvo, i ustvrdio da nije iznio nijedan valjan razlog za Čubrilovićevu smjenu, te da zbog toga, na prijedlog njegovog kluba, treba ovu tačku povući s dnevnog reda.

Šulić je nakon toga Vukanoviću izrekao opomenu zbog vrijeđanja narodnih poslanika.

Prije početka sjednice Šulić je rekao da je nakon sjednice Kolegija dogovoreno da se nakon završetka redovne sjednice, koja počinje danas, utvrdi datum održavanja posebne sjednice o vraćanju nadležnosti.

Šulić je rekao da će redovna sjednica, zbog obaveza narodnih poslanika, biti prekinuta sutra, a da će biti nastavljena naredne sedmice.

 

 

 

(nezavisne)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .