NOVI GLAS

Dodik: Nastavak rada na nivou BiH kada se ukine nametnuti Inckov zakon

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da je Srpska spremna nastaviti rad u zajedničkim institucijama BiH, ako se povuče nametnuti Inckov zakon.

“Razgovarali smo o aktuelnoj situaciji u BiH”, rekao je srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, nakon sastanka zvaničnika Republike Srpske sa Oliverom Varheljijem, komesarom EU za proširenje.

Prije sastanka sa zvaničnicima Srpske, Dodik i Varhelji razgovarali su o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH gdje je Dodik ponovio da Republika Srpska ne ugoržava mir, već poštuje Ustav i teritorijalni integritet BiH.

Dodik je prenio Varheljiju jasan stav da se Republika Srpska protivi svakom obliku pravnog nasilja, nametanja rješenja i miješanja stranaca u političke odnose u BiH.

“Naš stav je jasan, mi nismo protiv BiH, ali jesmo protiv majorizacije. Poštujući Ustav i odredbe Dejtonskog mirovnog sporazuma, BiH može da funkcioniše”, istakao je Dodik.

On je rekao da o sudbini BiH treba da odlučuju izabrani političari i to konsenzusom predstavnika dva entiteta i tri konstitutivna naroda, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

 

 

(nezavisne)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .