NOVI GLAS

Đokić : “Medeni brijeg” iz Bijeljine dobio dozvolu za geološka istraživanja

Ministar rudarstva i energetike Republike Srpske Petar Đokić izjavio je da je kompaniji “Medeni brijeg” iz Bijeljine dodijeljeno pravo na provođenje geoloških istraživanja mineralnih sirovina na području opštine Petrovo, te da je prije toga pribavljeno mišljenje lokalne zajednice, koje je bilo pozitivno.

– Na osnovu toga su počela istraživanja. Tek nakon završetka istraživanja moglo bi se govoriti o eventualnom zaključivanju ugovora o koncesiji za eksploataciju mineralnih sirovina ako ih tu uopšte ima – rekao je Đokić na sjednici Narodne skupštine tokom aktuelnog časa.

On je naveo da je ovo potrebno objasniti mještanima koji se protive radovima na tom lokalitetu, te da se ne može oduzeti pravo koje je već dodijeljeno.

Ministarka finansija Zora Vidović podsjetila je tokom aktuelnog časa da je Vlada Republike Srpske izdvojila milion KM za sanaciju rijeke Željeznice u Istočnoj Ilidži.

– Opštini Istočna Ilidža prethodno je bilo odobreno 400.000 KM, nakon čega se opština izjasnila da bi 300.000 KM upotrijebila za sanaciju rijeke – rekla je Vidovićeva.

Ona je dodala da su odobrena određena sredstva za sanaciju štete i u opštini Trnovo, te da će Vlada za ovu lokalnu zajednicu obezbijediti dodatna sredstva.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić rekao je da Zakon o lijekovima i medicinskim sredstvima Republike Srpske još nije objavljen u Službenom glasniku, što je neophodno da bi se krenulo u njegovu realizaciju.

– Pripreme su u toku, Agencija za lijekove Republike Srpske je već postojala, što znači da je mnogo toga već poznato – naveo je Šeranić u Narodnoj skupštini.

 

(rtrs)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .